EKSPERT Enamik korteritehinguid jääb praegu sellesse hinnaklassi

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sel aastal on Tallinna korteriturgu peamiselt aktiivsena hoidnud odavamad järelturu korterid ning enam kui pooled tehingud on madalama hinnaga kui 125 000 eurot, selgub 1Partner Kinnisvara aasta esimese viie kuu tehingute analüüsist.

«Kokku 55 protsenti tehingutest on siiani tehtud korteritega, mille hind jääb alla 125 000 euro, mis näitab kujundlikult ära ka suurema osa koduostjate praeguse finantsvõimekuse piiri,» selgitas 1Partner Kinnisvara turuanalüütik Elia Vääri. Tema sõnul ei ole palgad jõudnud üldise elukalliduse tõusu tempoga sammu pidada, mis on pidurdanud kallimate korteritega kauplemist. «Nii moodustasidki üle 200 000 euro maksvad korterid kõigist tehingutest vähem kui viiendiku,» lisas Vääri.

Samas on Elia Vääri sõnul ka selles enim levinud hinnaklassis kortereid pakkumisel omajagu. «Kohe saaks 125 000 euro piiresse jääva ostuga sisse kolida heas korras kahetoalisesse korterisse Lasnamäele, Mustamäele või Stroomi ranna piirkonda, väikest remonti vajavate korterite puhul mahub kergesti eelarvesse ka kolmetoaliseid kortereid,» lisas 1Partneri turuanalüütik.

Konkreetselt maikuus tõusis tehinguaktiivsus ka kallimate korterite sektoris, mis tõi kaasa Tallinna korterituru keskmise hinna kasvu 3200 euroni ruutmeetri kohta, ka mediaanhinna ruutmeeter jõudis peaaegu 3000 euroni. «Siiski võib arvata, et suvel uusi rekordeid pigem ei tehta, kuid sügisel peaks korterite hinnad vaikselt taas tõusma hakkama,» ütles Vääri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles