Sipelgad toas? Ekspert selgitab, mis nipiga need jäädavalt minema peletada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tuppa kolinud sipelgad ei ole meeldiv vaatepilt ning näljased tegelased hävitavad salaja toiduvaru. Nende toast välja tõrjumiseks on õnneks paar lihtsat ja odavat nippi.

Putukate tõrjumiseks müüakse lugematul hulgal tooteid, üks mürgisem ja kallim kui teine. Kahjuritõrjeteenust pakkuva ettevõtte Shield Pes Control tegevdirektori Daniel Stewardi sõnul saab tihti probleemi lahendada asjadega, mis sul ilmselt juba olemas on – seda ka sipelgate puhul.

Steward soovitab sipelgate tõrjumiseks vaadata oma köögikappi ja otsida välja valge äädikas. Võrdlemisi odav toode, mis on pea igas köögis olemas, on sipelgate jaoks äärmiselt ebameeldiva lõhnaga ning nad hoiavad sellest eemale. 

«Sipelgad vihkavad valge äädika lõhna. Lisaks häirib äädika tugev lõhn feromoonijälgi, mis juhatab sipelgaid kolooniast toiduallika juurde ja tagasi,» selgitas ta. «Äädikas segab siseruumides askeldavaid sipelgaid sedavõrd, et nad ei tule enam teie majja tagasi!»

Alternatiivina soovitab kahjuritõrjeekspert otsida üles sipelgate pesa ja kallata sinna sisse keevat vett. See on muidugi väga jõhker lahendus, kuid tervet kolooniat see ilmselt ei tapa. Siiski on see neile piisavalt ebamugav, et sipelgad kolivad mujale.

Ka nõudepesuvahendiga saab sipelgaid tõrjuda. «Pigistage nõudepesuvahendit spreipudelisse ning lisage vett, et tekiks seebine lahus. Pihustage seda kõikjale, kus olete sipelgaid näinud. Seebiveest jääb kuivades maha kergelt kleepuv jälg, mida sipelgad ei saa ületada,» selgitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles