Ära lepi toidul patseerivate kärbestega! Nii tehes ei tule nad selle lähedalegi

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Toidu kohal tiirlevad kärbsed on suve paratamatu osa. Nende tegelastega ei pea aga leppima, sest leidub hulk häid nippe, kuidas neid peletada.

Toidu peal patseeriv kärbes pole kuigi meeldiv vaatepilt, eriti kui tead, et tiivuline eritab selle peale samal ajal happelist vedelikku. Vastik! Suvise probleemiga ei pea aga leppima, kuna neid annab tegelikult väga lihtsalt toidu juurest eemale peletada. 

Kahjuritõrje ettevõtte Fantastic Pest Control eksperdi Jordan Fosteri sõnul on parim kärbsepeletaja piparmündiõli, mis ei maksa suurt midagi. Kärbsed ei salli tugevalt lõhnavaid eeterlikke õlisid ja hoiavad neist suure kaarega eemale. Kui piparmündi lõhn sulle ei istu, sobib Fosteri sõnul ka lavendli- või mõne tsitruselise õli. Mõistagi ei salli selliseid tugevaid lõhnu ka mõned inimesed. Neil soovitab ekspert kärbseid tõrjuda tavalise valge äädikaga.

Õli või äädikat tuleb pihustada kohtadesse, kus kärbsed tüli teevad, või kasta nende sisse vatipall ja asetada see probleemse koha juurde. Foster lisab, et katsetada võib ka tugeva lõhnaga maitsetaimedega, nagu basiiliku, piparmündi, rosmariini ja nelgiga. Neilt loomulikult erituv aroom ei ole samuti kärbestele meeldiv ning tüütud toiduröövlid pinisevad neist eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles