Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RESTORAN Pulla Bakery hullutab isemoodi saiadega

Copy
Piklikes vormides küpsetatud saiad on netilt letile sätitud. FOTO: Kristina Madisson-Laht
Piklikes vormides küpsetatud saiad on netilt letile sätitud. FOTO: Kristina Madisson-Laht Foto: Kristina Madisson-Laht

Pulla Bakery küpsetab saiu täiesti teistmoodi: piklikes ahjuvormides. Sealt lõigatud sai on igast küljest värske, olgu see kardemoni või kaneeliga.

Tallinna vanalinnas saab mitmel pool ahjusooje saiu. Pulla Bakery on üks neist kohtadest, Voorimehe tänaval, vaid kiviviske kaugusel sajandeid pagarite uulitsana tuntud Saiakangist. Just sealkandis jätkubki vanalinna pagarikodade traditsioon pakkuda linnakodanikele ja külalistele hommikuti värskeid saiu.

Pagariäri nimi Pulla Bakery ei viita aga sugugi Pulla nimega omanikule või soomekeelsele sõnale pulla, mis tähendab tõlkes saia, vaid hoopis viisile, kuidas piklikus vormis küpsetatud saiale läheneda. Nimi tuleb ingliskeelse sõnapaari pull apart ehk «lahti rebima» mängulisest kokkuliitmisest – kõige mõnusam on kuubikuks lõigatud saia süüa, rebides sellest sõrmedega väiksemaid tükke.

Tagasi üles