KEDA SA IKKA PETAD Hea põhjus, miks kuivanud lõikelilled kohe ära visata

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Suvi toob lilleilu nii meie aedadesse kui koju. Mida aga peale hakata juba närbunud õitega?

Lilli saades või kinkides soovitakse, et nende ilu ja värskus säiliksid võimalikult kaua. Mõni inimene hoiab ka lillede närbudes neist veel kümne küünega kinni. Kas ikka tasub?

Lilled on positiivse ja soosiva energia allikad, kuid kui nad närbuvad, hakkavad nad positiivset energiat hoopis endasse imema, kirjutab kodu- ja sisustusportaal House Beautiful.

Feng Shui asjatundjate sõnul kannavad närbunud õied endas negatiivset energiat ning imevad majapidamisest kogu energia ja elujõu endasse. Sama loogika kehtib dekoratiivtaimede ja kuivanud puuokste puhul.

Kõige ohtlikum on kuivanud lillekimpu magamistoas hoida, kuna see on koht, mis vastutab inimeste tervise ja heaolu eest. Kuivanud lillede omanikku kimbutavad õudusunenäod ning alateadvuslik hirm ja ärevus, mis hakkavad pikapeale igapäevaelu mõjutama.

Teadlased leiavad seevastu, et valesti kuivatatud lilled soodustavad hallituse teket vaasis ja selle läheduses. Kuivatada saab enam-vähem kõiki lilli, ent mõnede kuivatusprotsess on keerulisem ning võib vajada spetsiaalset tehnoloogiat ja ka kogemusi.

Lisaks sisaldab vaasipõhjas olev vesi või kuivanud setted suurel hulgal baktereid, mis ei ole jällegi inimese tervisele head.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles