:format(webp)/nginx/o/2023/06/21/15405319t1hdc28.jpg)
Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab ülimaitsva napooleonikoogi retsepti.
Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab ülimaitsva napooleonikoogi retsepti.
«Otseselt tervislikuks seda kooki nimetada ei saa, sest võid, koort ja suhkrut siia sisse ikka läheb, aga suure osa nisujahu täistera kaerajahuga asendamine on ikkagi väike samm tervislikkuse suunas,» nendib Kadri.
Taigen:
Kreem:
Kui pelgad, et äkki kaerajahu ei jää mõnusalt krõbe, siis ole täitsa mureta! Kadri kinnitusel on asi hoopis vastupidine: koogipõhjad jäävad mõnusad ja muredad ja sobivad kreemiga imehästi kokku. «Ja kui neid üle jääb, siis saab neist pudistatud puru koos Kreeka jogurti ja marjadega hommikusöögiks süüa,» soovitab Kadri.
Kadri soovitab koogi valmistamise mitmele päevale ära jagada. Ühel päeval teed näiteks taigna ja kreemi, järgmisel päeval küpsetad ja laod koogi kokku. «Ka valmis küpsetatud koogipõhjad säilivad toatemperatuuril õhukindlas karbis kenasti mitu päeva,» kinnitab Kadri.
Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.