RIKKUS RIIULIS Üheksakümnendate Eesti muusika CDd on väärt tervet varandust

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Tanel Padari plaadi saab osta.ee oksjonikeskkonnast soetada 50 euro eest.
Tanel Padari plaadi saab osta.ee oksjonikeskkonnast soetada 50 euro eest. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix

Taaskasutuse hinnad teevad aeg-ajalt üllatuslikke hüppeid ja ronivad uskumatutesse kõrgustesse. 

Kes ei mäletaks hiljutist Tarbeklaasi populaarsuse lainet, kus vähe levinud vaaside hinnad küündisid sadadesse eurodesse ja inimesed piilusid teise ringi poodides ennekõike keraamika- ja klaastoodete põhja alla, lootes sealt mõnd väärtuslikku tootjamärki leida. Või Arabia Muumi sarja lõbusaid tasse – kollektsionääridel seisavad nõuderiiulites korralikud pensionisambad ja veebigruppides käib agar äri.

Nüüd on uusimaks leiuks, millega on võimalik kopsakas rahasumma teenida, aastakümneid tagasi välja antud Eesti popmuusika CD-plaadid.

Kas mäletate 90ndate popstaari Stellah't, kes sellistes ööklubides nagu Piraat ja Dekoltee rahvast hullutas ja laulis taas õnnelikuna olemisest? Kui leiad plaadiriiulilt tema CD, oled õnnega koos. Nimelt on tema esikplaat Uuskasutuskeskuses müügil 180 euro eest. Veidi vähem küsitakse Vanilla Ninja plaadi eest – 70 eurot. Terminaatori plaat «Kuutõbine» on müügil veidi vähem kui 40 euroga, kuid selle seisukord ja mängitavus ei ole teada.

Osta.ee veebipoes ringi vaadates selgub, et väga hinnas on näiteks Vennaskonna plaat «Usk. Lootus. Armastus». Selle saab endale soetada 150 euro eest. Üks nõutumaid helikandjaid on Maarja-Liisi ja Aidem Poti 1996. aastal välja antud CD, mille heas korras eksemplar maksab 125 eurot. 

Nii et kui sellisest muusikast ise lugu ei pea, aga kapis need CD-plaadid seisavad, tasub aaretelt tolm pühkida, müüki panna ja muretult suve nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles