Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Grillihoolikutele: unustage süütevedelik!

Copy
Kasutage naturaalset tulehakatust. Süütevedelik rikub toidu maitse. FOTO: Shutterstock
Kasutage naturaalset tulehakatust. Süütevedelik rikub toidu maitse. FOTO: Shutterstock Foto: Shutterstock

Ütled «grill-liha» ja mõtled «süütevedelik». Vale. Need kaks ei kuulu kokku.

Unustage süütevedelik – see on esimene nõuanne, mille annab Dominici restorani ja Big Green Eggi peakokk Allar Oeselg kõigile grillimeistritele. See rikub grilliroa maitse.

«Süütevedelik on jube, mitte mingil juhul ei soovita seda tule hakatuseks kasutada. Kõik vedeliku kemikaalid jäävad grilli ja toidu ümber lendlema, need on tervisele kahjulikud ja lisavad toidule ebameeldiva kõrvalmeki,» põhjendab kogenud grillikokk. Eriti hull on süütevedelik poorse keraamilise grilliga, mis tõmbab kemikaalid endasse ja hakkab küpsetamise ajal neid uuesti eraldama.

Samuti rõhutab ta, et ükskõik milline liha tuleks vähemalt paar tundi enne sütel küpsetamist külmkapist välja võtta ja lasta sel toasoojas seista.

Tagasi üles