VAATA Pensionär ostis garaažiboksi: kola seest tuli välja suur aare

Kodu.postimees.ee
Copy
Chris Mundin garaažiboksi ees.
Chris Mundin garaažiboksi ees. Foto: HANSONS/Cover Images/Scanpix

Pensionär ostis garaažiboksi, mis oli kõigi üllatuseks täis hinnalisi aardeid.

78-aastane Chris Mundin ostis vahetult enne eelmisi jõule endale garaažiboksi. Northamptonis asuv hoiuruum oli maast laeni eelmise omaniku vara täis, kes oli selle hüljanud, mistõttu garaažiboks maha müüdigi. Välja tuli sealt terve hulk antiikseid hõbedasi esemeid ja keraamikat.

Väärtuslikke esemeid leiti sealt lausa nii palju, et need lähevad juuni lõpus Hansons Auctioneersi poolt korraldaval oksjonil haamri alla. Uut omanikku otsitakse näiteks 1765. aastast pärit suhkrukuubiku tangidele, 1901. aastal valmistatud hõbedase kaelaga pudelile, Egiptusest pärit iidsele keraamikale ja paljule muule. Kõik kokku võib pensionärile sadu naelu kasu tuua. 

Näiteks leidis mees garaažiboksist 1901. aastast pärit hõbedase korgiga pudeli.
Näiteks leidis mees garaažiboksist 1901. aastast pärit hõbedase korgiga pudeli. Foto: Hansons Auctioneers / SWNS

«Sain e-kirja 24 korteriga kortermaja haldurilt, kus ma üürin üht elamispinda. Kirjas pakuti mulle garaažiboksi enne kui see avalikult turule läheb. Kuna minu korteri juurde garaažiboksi ei kuulunud, mõtlesin, et see oleks kasulik osta. Nad selgitasid, et see on asju täis ja tuleb tühjaks vedada. Müügiga jõudsime lõpuni aprillis ning sain alles siis võtmed kätte. Kui ma esimest korda ukse avasin, olin üllatunud, kui palju asju seal on ning hakkasin teri sõkaldest eraldama,» rääkis Chris SWNS-le.

18. sajandist pärit suhkrutüki tangid.
18. sajandist pärit suhkrutüki tangid. Foto: Hansons Auctioneers / SWNS / Scanpix

Ta selgitas, et leidis kõvasti köögimööblit, raamatuid, kaks videokaamerat, kolm kastitäit vinüülplaate, projektori ja ekraani, kaks fotoaparaati, fotoalbumeid, diplomeid ning muidugi juba varem mainitud hinnalisi nipsasju. Kõik oli fantastilises seisus ning korralikku raha väärt, kuid Chris viis enamik asju taaskasutuskeskusesse. Hõbedat ja teisi potentsiaalselt hinnalisi asju ta aga lihtsalt ära anda ei tahtnud. 

Hõbedast valmistatud soola ja pipratoosid.
Hõbedast valmistatud soola ja pipratoosid. Foto: Hansons Auctioneers / SWNS / Scanpix

Naabrimees selgitas Chrisile, et kohalikus antiigikaupluses korraldatakse vahetevahel tasuta hindamisi, kus viskab asjadele pilgu peale ekspert ja Hansons Auctioneersi omanik Charles Hanson. Seega võttis Chris oma kola kaasa ja läks sinna.

«Charles vaatas mu asjad üle ja mul oli väga hea meelt, et mõned neist on oksjoniväärilised. Nüüd ootan huviga selle toimumist,» sõnas ta. 

Hõbedast valmistatud toos.
Hõbedast valmistatud toos. Foto: HANSONS/Cover Images/Scanpix

Hansons Auctioneers'i omanik Charles Hanson ütles: «Ma olin hämmastunud kõigest sellest, mis kõik Chrisi garaažist välja tuli. Kokku võiks need oksjonil teenida 600 naela, aga võib-olla rohkemgi. Oleks väga tore, kui mõne tema asja üle läheks kõvaks rebimiseks ning hind lendaks üle tuhande naela.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles