PILK PEALE Tutvu IKEA uue kollektsiooniga, mis on valminud suures osas käsitööna

Kodu.postimees.ee
Copy
Mävinni kollektsioon.
Mävinni kollektsioon. Foto: Ikea

IKEA esitles uut kollektsiooni, mis on seekord pühendatud käsitööle. Koos sotsiaalsele arengule suunatud ettevõtete ja organisatsioonidega valminud kollektsioon pakub tööd inimestele, kes seda kõige enam vajavad.

Mävinni nimeline kollektsiooni iseloomustab detailiküllus, rõõmsad värvilaigud ja põnevad materjalid. Need on esemed, millest igaüks jutustab oma loo. 

Sinine teksakangast põll on valmistatud näiteks Vietnamis. Kohaliku tekstiilitööstuse jäätmetest põlled on valmis õmmelnud erivajadustega inimesed. Põlle on disaininud Maria Vinka ja Paulin Machado, kes on lisanud loomingule põnevaid detaile. 

«Selle kollektsiooni võlu peitub detailides, mis annavad erilise ja käsitsi valmistatud ilme,» kirjeldas kollektsiooni Machado. Looduslikest materjalidest saab veel välja tuua banaanikiu ja džuudi. 

Teksatekstiili jäätmetele on antud uus elu.
Teksatekstiili jäätmetele on antud uus elu. Foto: Ikea

Iga ese loob töökohti

Kollektsiooni väljendusrikkad tooted loovad töökohti seal, kus inimeste elatustase on madal ning töökohti napib.

Kollektsioon valmis koostöös IKEA seitsme sotsiaalse ettevõtluse partneriga üle Aasia, kes võimestavad kohalikke haavatavatesse ühiskonnakihtidesse kuuluvaid inimesi. Näiteks on padjakatete detailid tikitud käsitsi India külanaiste poolt, kel tavalist palgatööd raske leida. 

Suure osa kollektsioonist moodustab käsitöö või vähemalt käsitöölised detailid.
Suure osa kollektsioonist moodustab käsitöö või vähemalt käsitöölised detailid. Foto: Ikea

Värvimängud sinu ümber

Kodu saab omanäoliseks muut kollektsiooni ainulaadsete kaunistustega nagu käsitsi valmistatud plakatiga, millele trükitud sugupuud saab täiendada oma lähedast nimedega. 

Isegi kõige väiksemad detailid võivad peita käsitöömeistrite hoolt ja vilumust. Näiteks džuudist korvide vikerkaarevärvilised ääred on Bangladeshi maapiirkondade naiste kätetöö.

Soojust ja tekstuuri saab oma koju tuua ka kollektsiooni lambivarjude ja rippuvate hoidikutega, mis valmistatud vastupidavast banaanikiust. 

Punutud korvid loovad elamisse hubase tunde.
Punutud korvid loovad elamisse hubase tunde. Foto: Ikea

Tutvu IKEA uue kollektsiooniga SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles