Isu sai täis, aga maasikaid jäi üle? Tee nii, et marjad kuni kaks nädalat värsked püsiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Maasikahooaeg on täies hoos ning värskeid mammusid tuleb sisse uhad nii kuis jaksab. Siiski võib juhtuda, et mõned marjad tuleb jätta pikemalt söömist ootama, kuid selle ajaga võivad need koledaks muutuda. Õnneks leidub paar head nippi, mille abil maasikad kaua värsked püsivad.

Parim koht maasikate säilitamiseks on külmik, kus need õigesti hoiustades püsivad värsked nädal või kaks. Enne söömist tasub marju alati kontrollida, et neil hallitust või riknemise märke ei esineks. 

Maasikate säilitamiseks ei tohiks neid pesta, sest marjadel olev niiskus kiirendab hallituse teket ning riknemisprotsessi. Külmikus säilita pesemata marju, millelt suurem sodi maha pühitud. 

Vali üks kahest meetodist:

  1. Asetage pesemata marjad õhukindlalt suletud klaasnõusse. Veendu, et klaasanum oleks briljantpuhas ning selle kaas sulguks õhukindlalt. Aseta nõu külmikusse ning naudi värskeid marju ka nädal või kaks hiljem.
  2. Asetage puhas ja kuiv paberrätik platskarpi ning laotage pesemata maasikad selle peale. Sulge karbi kaas ning aseta see külmkappi. 

Kui soovid maasikaid ikkagi pesta, siis tee seda äädikalahusega! Loputage maasikaid paar minutit äädikalahuses, mis valmistatud ühest osast äädikast ning kolmest osast veest. Kui marjad on piisavalt kaua lahuses ligunenud, võtke need sealt välja ning patsutage kuivaks. Säilitage marju, kasutades selleks üht ülal väljatoodud säilitusviisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles