AJALOOPÄRL Liivalaia kohtumaja müüakse maha (1)

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Liivalaia kohtumaja
Liivalaia kohtumaja Foto: Erakogu

Riigi Kinnisvara AS paneb enampakkumisele kinnistu Tallinna kesklinnas aadressil Liivalaia tänav 24. Suurepärase arendusvõimalusega kinnistu alghind on 4,5 miljonit eurot.

Perspektiivika asukohaga maatükk paikneb korterelamute, äri- ja ühiskondlike hoonete piirkonnas, kuhu on juurdepääs mööda asfalteeritud avalikke tänavaid. Liivalaia tänava büroohoones tegutses varem Harju maakohus.

Tallinna linna 2001. aastal kehtestatud üldplaneeringu järgi on tegu korruselamute alaga. «Oleme algatanud kinnistumaa detailplaneeringu sihtotstarbe muutmise, et saada õigus äri- ja eluhoone ehitamiseks. Planeering on hetkel Tallinna linnavalitsuses koostamise etapis,» ütles Riigi Kinnisvara kinnisvaraarenduse direktor Mihkel Mäger. Ta lisas, et Liivalaia kinnistu on kindlasti suure potentsiaaliga ja selle vastu võiksid paljud kinnisvaraarendajad huvi tunda.

Koostamisel oleva detailplaneeringu järgi on maapealne brutopind 12 140 ruutmeetrit ja maa-alune brutopind 6680 ruutmeetrit. Selle mahu sisse on kavandatud nii eluruumid, kauplused kui ka bürood.

Loe ka: FOTOEKSKURSIOON 〉 Kohtunik Poljakova näitab Eesti kuulsaimat kohtumaja, mis eelmisel aastal hüljati

Liivalaia kohtumaja võeti kasutusele 1985. aastal. Suurte koridoride, kohtusaalide ja bürooruumidega hoone konstruktsioonid ja seinad on valmistatud raudbetoonist, väikeplokist ja tellistest ning katus rullmaterjalist. Välisseina viimistlus on looduslikust kivist. Hoonel on neli maapealset korrust ja üks keldrikorrus. Kohtumajast koliti välja 2018. aastal.

Kinnistule pakkumuste esitamise tähtaeg on 14. august 2023 kell 14. Kinnistu alghind on neli ja pool miljonit eurot ning enampakkumise tagatisraha 100 000 eurot. Täpsemate tingimustega saab tutvuda aadressil myyk.rkas.ee.

Menetluses oleva detailplaneeringuga saab tutvuda Tallinna linna kodulehel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles