TARK TEADA See väike detail välisukse juures annab märku, et vargad on maja sihtmärgiks võtnud

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Ühendkuningriigi murdvargad on võtnud kasutusele uue nipi, et välja selgitada, millistesse majadesse oleks neile kasulikum sisse murda. Sulid on hakanud kleepima võtmeavadele läbipaistvat kleeplinti, et näha, kui sageli maja külastatakse. Kuigi teadaolevalt pole see veel Eestisse jõudnud, tasub siiski silmad ja ukseavad avatuna hoida.

Viimati kleeplindinipi tõttu varguse ohvriks langenud pered elavad Iirimaal, kuid teateid läbipaistva teibi kasutamisest olnud tulnud ka mujalt, sealhulgas Šotimaalt. Üks murelik kohalik rääkis ajalehele The Irish Independent, et läbipaistev kleeplint teibitakse uksele selleks, et näha, kas majas on hiljuti keegi käinud, ning vargad käivad ust mõne aja tagant kontrollimas. Kui kleeplint on alles ja puutumata, on majaelanikud ilmselt reisil ja varaste tõenäosus vahele jääda väiksem. Kulumisjälgedega või eemaldatud kleeplindi puhul on varastel majja murdes seevastu suurem oht pererahvale vahele jääda, seega jäetakse nendes majades käimata.

Ühendkuningriigi elanike sõnul on sama nipi omaks võtnud ka skvotterid, kes otsivad vabu ja mahajäetud maju, et nendesse ise sisse kolida. Politsei on ÜKs asja tõsisemalt kätte võtnud ning elanikel soovitatakse eemaldada kleeplint võtmeavalt kohe, kui keegi majaelanikest seda märkab. Kõige kindlam viis enda kodu kaitsta on paigaldada majale turvasignalisatsioon ning turvalised uksed ja aknad. Ühendkuningriigi politsei andmetel on turvameetmeteta kodudesse sisse murdmise tõenäosus viis korda suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles