EKSPERIMENTEERI MAITSETEGA Viru toidutänava suvemenüü toob lauale rahvusköökide parimad suvepalad

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy

Viru toidutänav üllatab oma külastajaid 26. juunist suvemenüüga, mis sisaldab eri rahvusköökide parimaid suvepalasid ja rohkelt suvemaitseid. Suvemenüüd saab proovida oktoobri alguseni.

15 restoranist koosnev Tallinna kesklinna suurim toidutänav Viru keskuses täieneb suviste roogade ja jookidega. Aastaga, alates uste avamisest juunis 2022, kaks miljonit külastajat vastu võtnud toidutänav on valmis linna suvitajate ja külaliste kostitamiseks.

Menüüs on ootamatult põnevaid roogasid, nagu suvised maasika- ja mango-sushi'd, Amalfi stiilis küpsetatud krõbekana koos mozzarella, rukola ja rohelise pestoga, külma veega üle 20 tunni pruulitud kohv ning ka rabarberi- ja maasikapavlova. Kokku on suvemenüüs üle 20 suveroa ja joogi, mis on sobitatud sooja aja ootuste ja võimalustega.

«Suvi on meie jaoks supervõimalus tuua Eesti inimesteni midagi erilist, sest kaugel maal valmivad eriti mahlased puuviljad, küpsevad noored veinid ja tihedama lennuliikluse tõttu on kõik see meie inimestele kättesaadavam kui talvehooajal. Stereo toob oma maitseid otse Ladina-Ameerikast, kuid ma ei saa mainimata jätta, et ka päikselise Usbekistani, Hiina, Jaapani, Itaalia, Lähis-Ida ja Hawaii köögid on tegemas suurepärast tööd,» rääkis Stereo restorani omanik, restauraator Tiina Kõresoo.

Maailma esiviisikusse kuuluva ja käsitööõllesid valmistava Mikkelleri pruulikoja esindaja Tarass Markin nendib, et suvel on jookidel ja nende juurde käivatel suupistetel ehk veelgi suurem roll, sest pikad soojad õhtud soodustavad kohtumisi ja mõnusalt aeglast ajaviidet.

«Näeme, et inimesed on rohkem valmis eksperimenteerima, proovima näiteks viinamarja baasil tehtud alkoholivaba õlut, moodsat hazy-stiilis IPAt või ükskõik millist tuntud suvist kokteili,» lisab Tarass.

Toidutänaval saab maitsta 15 restorani roogasid, suvemenüü toitude loetelu paneb suu vett jooksma. Kõige kuumemal suvepäeval pakub jahutust PaperMilli külmpressikohv, mida pehmema ja suvisema maitse saamiseks pruulitakse 20 tundi külma veega, ning nautimist saab veelgi pikendada alkoholivaba ingveriõllega.

3Tilli Pizza & Pasta leevendab suvist nälga veenuskarpide lisandiga sidruni-basiilikupastaga ning ehtsa tänavatoidu pakkuja F. Burger on suveks oma tuntud veiselihakotleti burgerit täiustanud maasikate ja rabarberi-coulis'ga. Maailma viie parima pruulikoja hulka kuuluv Mikkelleri baar pakub seekord nii rummi-jääteed kui ka Amalfi krõbekana burgerit.

Ka kõikidel teistel toidutänava üürnikel on menüüs spetsiaalselt selleks ajaks välja töötatud road. Aasia tänavatoidu tegija KimiJimi üllatab tempurakalmaari või suussulavate ribidega teriyaki- või sichuani-kastmes, lisandiks värske salat.

Hawaii-päraseid maitseid pakkuv PokeBowl jätkab tervisliku avokaadoga kanakausi pakkumist ning Meze täiendab seda sidrunikana kuboosiga, lisandiks granaatõuna tšurtšhela. Lõuna-Ameerika kuumasid maitseid tutvustavate toidumeistrite Stereo StreetFoodi köögist on tulnud suvisesse menüüsse huntahvena ceviche leche de tigre (inkade köögist pärineva kastme, tiigripiimaga) ja ingveri-chayote’ga, millele saab veelgi emotsiooni lisada kookose, valge šokolaadi ja mündiga maitsestatud kokteiliga Baso de Verano.

Eesti armastatuim sushi-bränd MySushi on toonud suvemenüüsse kaks sushi't: maasikatega lõhesushi Strawberry Dream ja Endless Summeri sushi, kuhu on lisatud avokaadot, lõhet, tamago't ja spinatit.

Usbekistani köögi armastatud esindaja Samsa Family Bakers pakub värskendava okroška supi kõrval suvist usbeki salatit ning linna parimat kebaabi saab proovida Kebaboomist, kes seekord serveerib seda suure värske salatina.

Toidutänava tervisliku toidu pakkuja Bliss aitab kiiret nälga leevendada suviste suupistetega. Ükski piduroog poleks täiuslik ilma magusa desserdita, milleks võiks olla suussulav suvine maasika- ja rabarberipavlova, mida saab osta nii väikse koogina kui suure tordina seltskonnaga nautimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles