MÜTS MAHA Eesti vanima liharestorani omanik avaldab, kuidas koht kriiside kiuste rahvast täis sai

Kodu.postimees.ee
Copy

Samal ajal kui teised restoranipidajad sulgesid koroona kriisis uksi, otsustas grilliparadiisina tuntud Argentiina restoran rajada uue restorani Fahle Parki galeriitänaval. Restorani omanik avab võetud riski tagamaad. 

Tänaseks on kahel korrusel ja 700 ruutmeetrisel pinnal tegutsev restoran külalisi täis ja uus asukoht on lihasõprade poolt hästi vastu võetud. Restorani omaniku sõnul on edu taga kvaliteetne läbimõeldud menüü ja omanäoline interjöör, mis mõjub Fahle Parki ajaloolise arhitektuuriga paeluvalt.

25 aastase ajalooga Eesti suurim ja vanim liharestoran Argentiina omanik Ego Riener tõdeb, et 150 inimesele mõeldud restorani planeerimine oli kriisi ajal riskantne samm.

«Olime pikalt valinud sobivat asukohta uuele restoranile. Ehkki õige koha äratundmine sattus just koroonaajale, otsustasime siiski väljakutse vastu võtta ning oleme otsuse ja tehtud tööga väga rahul,» rääkis Riener. Praeguseks on Argentiina Restorani üles leidnud nii piirkonna kontorirahvas kui ka õhtustajad.

Ego Rieneri sõnul mõjutab asukoht alati restorani stiili ja toob kaasa mingi muutuse.

«Fahle Parkis saime varasemast steak house tüüpi restorani kuvandis sammu kaugemale astuda ja panustasime disaini, mis siia kvartalisse hästi sobis. Tulemuseks saime restorani kus põnev keskkond ja Argentiina kontseptsioon täiendavad üksteist suurepäraselt,» rääkis Riener.

Kõrgete paekiviseintega ja läbi kahe korruse ulatuv restoran peidab endas elava tulega neljameetrist Zaporižžja metallitehasest eritellimusel valmistatud söegrilli, kus toit valmib elaval tulel otse klientide silmade all.

Vaatamisväärsuseks omaette on ka hiiglaslik veiniriiul, mis mahutab üle tuhande pudeli. Restorani lõunamaise rütmiga haakub suurepärast selle paiknemine aastaringselt soojal klaaskatusega eksootilise haljastusega Fahle galeriitänaval, kus saab istuda kolmel erineval terrassil.

Fahle Parki müügidirektori Einar Niine sõnul on Argentiina restoranist saanud kahtlemata üks piirkonna silmapaistvamaid võõrustajaid ja see muudab endise paberivabriku äripiirkonna atraktiivseks ka toidugurmaanide seas. 

Ka Rieneri sõnul aitavad uued tulijad suuremat mitmekesisust luua, millest võidavad lõpuks kõik piirkonna toitlustajad. «Fahle Parkis on lisaks Argentiina restoranile ka Manoly kohvik, Bestwine Studio jt. Mida rohkem erinevaid toitlustajaid koos on, seda rohkem see inimesi kokku toob ja elavat ruumi loob. Fahle Parki piirkond on üks Tallinna kiirema arenguga piirkond, siia tuleb rahvast järjest juurde ning vajadus söögikohtade järele aina kasvab,» rääkis Riener.

Ka Argentiina restoran käib kaasas piirkonna vajadustega. Kahes Tallinna Argentiina restoranis on küll sama kontseptsioon, kuigi on kauaaegsetel külalistel tekkinud tihti ka oma lemmik. Fahle Parkis on restoran südame võitnud nii lõunatajate kui à la carte nautijate seas. Lõuna-Ameerika köögiga restorani on oodatud kõik lihagurmaanid, mereandide hindajad, aga ka taimetoitlased. Restorani menüü sai hiljuti ka täiendust ning ootab kõiki uut menüüd proovima ja põnevat ajaloolise hõnguga keskkonda nautima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles