PROOVI KÄTT Tallinna botaanikaaed kutsub vikatitrenni!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Niitmispäevale võib tulla kas enda vikatiga või kasutada kohapeal olevaid.
Niitmispäevale võib tulla kas enda vikatiga või kasutada kohapeal olevaid. Foto: Katre Liiv

Tallinna botaanikaaia menukad vikatiga niitmise õppepäevad toimuvad ka tänavu kahel korral – sel reedel ehk 30. juunil ja 5. augustil kell 12:00-15:00.

«Huvi vikatiga niitmise ja vikati tundmise vastu on Eestis aasta aastalt tõusnud. Inimestele meeldib kätt proovida ja kogeda seda, kuidas meie esivanemad heina niitsid. On hea meel näha, et tullakse terve perega. Vikatiga niitmine sobib kõigile,» kinnitab vikatiga niitmise päeva kuraator ja Tallinna Botaanikaaia vanemaednik Liivi Mäekallas.

Mäekallas räägib päeva esimeses pooles kujundamisest loodusega - niidu hooldamisest nelja-aastase niidu näitel. Üheskoos uuritakse, millised liigid on niidule juurde kasvanud, mida eemaldada ja miks ning mida juurde külvata ehk kuidas taimede omadustest lähtuvalt külve kavandada. «Iga niit on omamoodi, kõik sõltub niidu mullastikust ja inimesepoolsest koosluse suunamisest,» märgib Mäekallas.

Päeva praktilise poole avab vikatispetsialist Priit Kukk, kes jagab vikatitarkust ja annab head nõu vikatite käsitlemisest ning hooldamisest. Kuke käe all saavad kõik huvilised harjutada vikatiga niitmist Tallinna Botaanikaaia tammiku puisniidul.

Niitmispäevale võib tulla kas enda vikatiga või kasutada kohapeal olevaid. Vikatiga niitmise treeningule pääseb eelregistreerimisega ja Tallinna Botaanikaaia tavapärase sissepääsupiletiga. Registreeruda saab SIIN

Soovitatav on osaleda nii 30. juunil kui ka 5. augustil. Teisel niitmispäeval augustikuus on hea vaadelda, kui palju ja milliseks on rohttaimestik vahepealse ajaga kasvanud ning kinnistada teadmisi ja taaskord treenida vikatiga niitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles