Enamik puu- ja köögivilju säilivad kõige paremini külmkapis nende hoiustamiseks ettenähtud kastides. Kuid leidub ka neid puu- ja köögivilju, mida ei tohiks mitte mingil juhul külmkapis hoida ja kurk on üks neist.
Just sel põhjusel ei tohi kurki kunagi külmkapis hoida!
Rootsi toiduamet selgitab, et kurk säilib kõige paremini temperatuuridel 12-15 kraadi ehk jahedas. Sellest külmema temperatuuri juures tekivad külmakahjustused, mis muudavad kurgi ebameeldivaks. Kui teil pole ideaalselt kurgihoiustamise temperatuuri, siis hoidke kurke toatemperatuuril.
Erandiks on olukord, kui olete kurgi ära viilutanud või tükkideks hakkinud. Sellisel juhul tuleb neid külmikus hoida.
Puuviljad, mis säilivad kõige paremini jahedas (12-15 kraadi):
- Banaan
- Sidrun
- Laim
- Mango
Köögiviljad, mis säilivad kõige paremini jahedas (12-15 kraadi):
- Baklažaan
- Avokaado
- Kurk
- Paprika
- Tomat
- Suvikõrvits