TEINE TULEMINE Telliskivi loomelinnaku kolenaabri alale rajatakse elu- ja töökeskkond

Kodu.postimees.ee
Copy
Kopli kaubajaam.
Kopli kaubajaam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinnas Telliskivi 57b asuv kunagine Eesti Raudtee Kopli kaubajaama kontorihoone renoveeritakse tulevaks aastaks kaasaegseks büroohooneks.

Hoonet arendab riigiressursside keskuse tütarfirma Mentenon. Riigiressursside keskuse tegevjuht Tiit Karu lubab, et ehitatakse testhoone, kus on palju «kellasid ja vilesid». «Meil on kõik aknad lahtikäivad, nende avamisel sulguvad küte ja jahutus, akende ette tulevad päikese liikumisele vastavalt sulguvad ja avanevad lamellkardinad, tuleb ka vabajuhtimisega jahutus. On mõte, et me ei töötaks justkui karbis. Need lahendused aitavad juhtida kütte ja jahutuskulusid,» rääkis Karu ning lisab, et hoonele katusele ja fassaadile lisatakse ka päikesepaneelid. 

Kokku on riigiressursside keskusel Kopli kaubajaamas arendatavat ala ligi kaheksal hektarit ja see laiub teisel pool Telliskivi loomelinnakut. «Täna on veel vara öelda, mis siia täpselt tuleb, aga kindlasti tahame luua tänapäevase rohelise ning mugava elu- ja töökeskkonna,» lisas Tiit Karu, vahendab BNS.

Seniks, kuni planeeringutega saadakse edasi liikuda, otsib arendaja maatükile vahepealset kasutust.

Neljakorruselisele rekonstrueeritavale hoonele ehitatakse lisaks kaks korrust, kõige ülemisele tulevad avatud terrassid. Kokku tuleb hoonesse netopinda 2700 ruutmeetrit. Ankurrentnikeks on tehnoloogiaettevõtted, ülemisele korrusele asub Riigiressursside Keskus.

Hoone arendaja on riigiressursside keskuse tütarfirma Mentenon, selle renoveerib Mapri Ehitus, arhitektuurse osa autor on Architectus ja konstruktiivne projekt pärineb firmalt Printsiip.

Mapri Ehituse projekti Telliskivi 57b juht Alvar Alamaa tõdes, et renoveeritava maja juures ootavad igal sammul väljakutsed. «Iga nurk ja positsioon on sellised, kus me ei saa lähtuda projektist, vaid peame kõigepealt saama muudatustes kokkuleppele tellija ja töövõtjaga, need ära tegema ja alles seejärel kanname need tööprojektile,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles