Alahinnatud sisustuselemendid: põhjused, miks kodu küünalde ja difuuseritega täita

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lõhnad on väga olulised, rääkimata sellest, et lõhnad on ühed kõige tugevamad mälestuste ellukutsujad.

Küünlad ja lõhnaküünlad pakuvad nii naudingut haistmismeelele ja on suurepärased sisustuselemendid ning difuuserid lõhnastavad teie kodu pidevalt. Kuid neil on muidki funktsioone ja need üle vaatamegi.

Suurepärane kodukaunistus

Nii küünlad kui difuuserid on lisaks praktilisusele ja hubasuse loomisele ka suurepärased kodukaunistuselemendid. Kaunid mesilasvaha küünlad on eripärased ning lisaks on need naturaalsed ega levita mürgiseid aineid.

Küünlad, lõhnaküünlaid ja difuuserid on erineva suuruse ja kujuga ning sobivad igasse majapidamisse. Lisaks on ka kõige tavalisema küünla puhul hiigelsuur värvivalik, mis sobib igasuguse interjööriga!

Küünaldest saab täiendust nii moodne kui vanem kodu, saab luua romantilise atmosfääri ning miks mitte erilises valguses raamatut või sarja nautida. Pange lauale pikad küünlad ning nautige kallimaga romantilist õhtusööki küünlavalgel.

Küünlad lisavad kodule hubasust.
Küünlad lisavad kodule hubasust. Foto: Shutterstock

Aroomiteraapia

Nagu enne mainitud on lõhn üks tugevamaid aistinguid, mida inimene kogeb. Aroomidel on võime meid mõjutada ning ühtlasi muuta meie tuju. Lõhnaküünlad on olnud aastaid inimeste lemmikud ning on üha populaarsemad nii kodukujunduses kui aroomiteraapias, viimase puhul mängivad suuremat rolli difuusereid.

Mõlemaid leiab erineva suuruse ja kujuga ning lõhnu jagub tõepoolest igale maitsele, olgu selleks värskendavad puuviljalõhnad, mõnusad lillelõhnad nagu lavendel ja roos või miks mitte puidused toonid, mis on omapärased ning atmosfääri loovad. Lõhnaküünalde ja difuuserite valimisel ärge unustage arvestada sellega, millisesse ruumi te need panete. Ärge paigutage magamistuppa lõhnaküünlaid ega difuusreti, mis oleks ergastava lõhnaga, eelistada võiks mahedamaid noote, näiteks lavendel või münt.

Lõhnad on väga olulised ning korralik aroomiteraapia aitab maandada stressi, unustada töömõtted ning nautida oma lemmik tegevusi. Süüdake meeldiva lõhnaga küünlad, laske vann vett täis ning valage klaasike kihisevat!

Teatud lõhnad aitavad uinuda.
Teatud lõhnad aitavad uinuda. Foto: Shutterstock

Küünal – praktiline abimees

Lisaks sellele, et küünal on kaunis sisustuselement, täidab kodu meeldiva lõhnaga ning muudab selle hubaseks ja koduseks, on tegemist ka äärmiselt praktilise abimehega. Kui elekter läheb ära, on abiline kohe käepärast võtta. Hoidke alati elektri kadumise või kriisi ajaks varuks tavalisi küünlaid, sest need võivad teid nii mõneski olukorras päästa.

Muutke küünalde ja lõhnadega mistahes tubadest kohaks, kus lõõgastuda ja oma lemmik tegevusi harrastada. Neid on ilus vaadata ja mõnus nuusutada – sedasi on lust koju tulla! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles