TASUB PROOVIMIST Juustumeister jagab säilitamisnippe, mida me ei teadnud, et vajame

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Selleks, et juust säiliks kauem värske ja suupärane, tuleb seda korralikult säilitada. Vaatame, millised trumpässad Suurbritannia juustuäri omanik lauale lööb!

Juustuspetsialist Patricia Michelson on olnud juustuäris tegev viimased 30 aastat. Naine teab kõike juustude valmimisprotsessist ja nende säilitamisest. Juhul, kui oled juustu originaalpakendi ära visanud, soovitab ta seda säilitada või- või toidukarbis.

Maitsenüansside säilitamiseks on aga asjatundja sõnul veelgi parem moodus. Kuna erinevat sorti juustud neelavad kiiresti teiste toodete aroomi, mõjutades ühtlasi ka selle maitseomadusi ja -kvaliteeti, tasub pakkida pärgamentpaberi sisse. Pärgamentpaber, mida kasutatakse ka küpsetamisel, ei lase juustul kuivada, ent laseb sel samal ajal ka hingata.

Kilepakendis hakkab juustu pind kattuma kleepuva kihiga, lämmatades paari-kolme päevaga juustu maitse, kirjutab kodu- ja sisustusportaal Apartment Therapy. Mis veelgi enam – juust võtab nende paari päevaga ka plastimaitse külge.

Michelsoni kinnitusel võib juustu säilitada ka äädika- või soolvette kastetud niiskes rätikus. Kui eelmainitud lahendused ei ole käepärased või tarbijale meeltmööda, võib asjatundja sõnul juustu ka paari suhkukuubikuga või törtsu soolaga plastkarpi seisma jätta. Sool ja suhkur hoivad plastkarbis niiskuse madalana ning ei lase juustul nii kiirelt rikneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles