Mis on kerge, värske ja soojaks suvepäevaks justkui loodud? Muidugi kurk. Muu hulgas jagab toidustilist Britt Paju fetaga kurgi-melonisalati retsepti, mis mõjub leitsakuga värskendavalt nagu sõõm jahedat õhku.
Tellijale
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Eriti värske. Kurk!
Värske kurk sobib rannahooaja toidukaardile ideaalselt – see sisaldab suuresti vett, ent näpuotsaga ka vitamiine ja mineraale. Kurgiroad on igas mõttes kerged, leiab toidustilist ja ajakirja Anne&Stiil köögitoimetaja Britt Paju, kui oma köögist näiteid toob.
Tänini armastatakse kodudes vanaemadeaegset kurgisalatit, kus õhukesed kurgiviilud klopitakse koos soola, tillihakke ja tilga söögiäädikaga läbi. Tema teeb seda samuti, kuid poetab mandoliiniga imeõhukeseks lõigatud kurgiviiludele ka rohelist sibulat. Söögiäädikat asendab tema retseptis aga piisake sidrunimahla või vahel ka valge veini äädikas. Kurgi jätab ta selles koorimata, nagu enamiku kurgitoitude puhul, sest koor lisab muidu kahvatu maitsevärviga köögiviljale iseloomu.