TÕELINE KAUNITAR Saaremaa pojengifestivali kuldmedalist on valitud

Kodu.postimees.ee
Copy

Saaremaa Pojengifestivali kuldmedalist 2023 ja aasta pojeng 2024 on kollane ITOH pojeng Garden Treasure. Iga aia tõeline aare nagu pojengi nimi ka ütleb

Garden Treasure on ITOH hübriid (rohtse ja puispojengid hübriidliik), mis esmakordselt õitses 1973 aastal. Avaneb kuldkollasena ja muutub lõpuni avanedes üks toon heledamaks. Loetakse üheks parimaks puhta kollase ITOH pojengiks. Pojengil on väga tugevad pikad varred, mistõttu sobivad need suurepäraselt lõikelilleks. Esinevad 1-3 külgmist õiepunga, mis pikendab õitsemisaegaKõrgus kuni 70-90 sentimeetrit.

«Garden Treasure on üks parimatest kollastest pojengidest maailmas, isegi uuemad sordid ei ole nii kollased,» tõdeb Saaremaa Puukooli peaaednik Marko Toomere.

Golden Treasure pojengide aretaja on Donald Hollingsworth, USA. Pojeng Garden Treasure on registreeritud 1984. aastal USA-s. Ametlikku registrit pojengide sortide kohta peab alates 1906. aastat Ameerika Pojengide Ühing. Donald Hollingsworth aretas ka sellised maailma kuulsad pojengid nagu itoh Prairie Charm, Lorelei, itoh Border Charm, Command Performance ja Many Happy Returns.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles