USA National Sanitation Foundation (NFS), mis tegeleb toodete testimise, kontrollimise ja sertifikaatide väljastamisega, viis hiljuti läbi uuringu, kus leiti, et blenderid on ühed kõige räpasemad asjad meie kodudes.
Kui puhas on sinu blender? Uuringus selgunud tõde viib söögiisu
Uuringus koorus välja, et kõige räpasem osa on blenderi tihendi ehk see osa, mis asub tera ja mahuti põhja vahel. See pisike kummitükk on uuringu kohaselt koduks paljudele bakteritele, sealhulgas koli- ja salmonellabakterile ning kõiksugu hallitustele, vahendab Delish.
See pole aga kaugeltki kõik. Drexeli ülikooli toiduteaduste programmijuhi Rosemary Trouti sõnul leidub blenderil teisigi kohti, mis jäävad reeglina tähelepanuta. «Mõnikord ei puhastata korralikult terasid, sest inimesed karvavad neid. Ka juhe jääb tihti unarusse,» selgitas ta.
«Bakterid on kõikjal. Juhtmele, kuigi see ei puutu otseselt kokku tarbitava toiduga, võib koguneda mustust ja see võib kujuneda bakterite ja hallituse kasvukohaks,» lisas Trout ning lisas, et oht seisneb ristsaastumises.