GALERIID Tartu parima uue korterelamu auhinna pälvis uusarendus Jaamamõisas

Kodu.postimees.ee
Copy

Tartu linna päeval, 29. juunil, anti üle Tartu linna 2022. aasta parimate ehitiste auhinnad. Parima uue korterelamu kategoorias pälvis auhinna Reterra Lumina Kodude arendus Jaamamõisa rahulikus piirkonnas, Ladva tänaval.

Tartu linnapealt Urmas Klaasilt ja abilinnapealt Elo Kiivetilt auhinda vastu võttes, tõdes Reterra juht Reigo Randmets, et auhind kuulub suures osas siiski mitte arendajale, vaid nende headele koostööpartneritele.

Eriti väärivad kiitust ja tunnustust Kadarik Tüür Arhitektid (KTA) ning samuti ehitaja Mapri Ehitus, kes arhitektide ja tellija poolt soovitu ka ellu suutis viia. «Kasutame oma arendusprojektides alati vaid Eesti parimaid tegijaid ja seda kindlasti KTA ja Mapri on,» lisas Randmets.

«Lumina Kodud kortermajade puhul lähtusime arhitektuuriliselt minimalistlikumast ja puhtast arhitektuurikeelest. Must-valge fassaad, mis on tehtud klinkertellise ja puiduga, mõjub piirkonnas värskendavalt ja tekitab visuaalselt eristuva hoonestuse ning meil on hea meel, et nii kliendid kui ka linn hindavad Lumina kodude arenduse erilisust ja kvaliteeti,» märkis Reterra müügiarendusjuht Kaspar Markus.

Lumina kodudes leidis endale uue kodu pea 450 elanikku.

Tartu Parim ehitis 2022 konkursil osalesid kõik eelneval aastal kasutusloa saanud või kasutusteatisega ehitised. Igal aastal pälvivad eri alagruppides auhinna ehitised, mille puhul on kõige parema tulemuse andnud tellija, projekteerija ja ehitaja koostöö. Tartu aasta parimaid ehitisi tunnustatakse alates 1999. aastast.

Reterra Estate OÜ on kodumaisel kapitalil põhinev kinnisvara arenduse ja investeerimisega tegelev ettevõte. Firma peamised investeeringud on suunatud ärikinnisvara ja elukondliku kinnisvara arendusprojektidele Tallinnas, Tartus ja Riias. Aastatel 2019, 2020, 2021 oli Reterra Estate Tartu suurim elamuarendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles