IKEA SAAB 80! Turule jõuab retrodisainile keskendunud erikollektsioon

Kodu.postimees.ee
Copy

IKEA tähistab oma 80ndat sünnipäeva retkega minevikku, tuues turule kollektsiooni, mis avaldab austust IKEA disainiklassikutele. NYTILLVERKAD kollektsioonist võib leida nii mööblit, voodipesu kui ka sisustustarvikuid, mis on värsked, julged ja rõõmsameelsed versioonid oma kunagistest eelkäijatest.

Retromööbel on viimastel aastatel muutunud üha populaarsemaks, sest inimesed tahavad oma koju erilisi ja ajatuid esemeid. Selle nõudluse rahuldamiseks toob IKEA turule NYTILLVERKAD kollektsiooni, mis on austusavaldus minevikus tuntud disainilahendustele. IKEA naaseb 80nda sünnipäeva puhul tagasi oma juurte juurde kollektsiooniga, mis on lihtne, funktsionaalne ja otse loomulikult ka mänguline.

Valju, värvikas ja lõbus kollektsioon

«IKEA on viimase 80 aasta jooksul disaininud palju funktsionaalseid ja ilusaid kodusisustustooteid ning see on igati loomulik, et me tunneme oma minevikusaavutuste vastu huvi. Need disainiklassikud jäid inimestele veel kauaks meelde ja neid tõesti hinnati,» sõnas IKEA Eesti sisekujundusosakonna juht Pedro Castro.

Uus kollektsioon jääb truuks kunagiste toodete algupärasele disainile, kuid uute rabavate toonide ja uuendatud materjalidega on tulemuseks tootevalik, mis julgeb olla tõeliselt ajatu. Kõik NYTILLVERKAD tooted – abilaudadest kuni tarvikute ja voodipesuni – on tõelised pilgupüüdjad, sest neid iseloomustavad silmapaistvalt erksad värvid ja puhtad graafilised jooned. Ainuüksi üks ese annab kodu sisekujundusele palju juurde.

Igal tootel oma lugu

«See kollektsioon on vali, värvikas ja lõbus. Igal tootel on oma lugu, näiteks nagu meie eriti tuntud kolmejalgsel LÖVET abilaual, mis tuli turule 1956. aastal ja mis pakiti siis ka esmakordselt kuulsasse IKEA lamepakendisse. NYTILLVERKAD kollektsioonis sai LÖVET lauast LÖVBACKEN ning see on saadaval oranžis, sinises ja helerohelises värvitoonis,» rääkis sisekujundaja.

Teine kuulus disain on KRYPKORNELL muster, mida tutvustati esmakordselt 1980. aastal BLADHULT mustrina KLIPPAN diivanikattel. See Skandinaavia disainile iseloomulik rõõmsameelne ja mitmevärviline trükk kaunistab nüüd voodipesu, köögitarvikuid, õmblemiseks mõeldud riidetükke ning padjakatteid, lisades päiksepaistelist värvi ja karismat kõikjale, kuhu soovid selle asetada.

«Lihtsus on alati olnud osa IKEA DNA-st ja seda juba algusest peale. DOMSTEN taburet on selle ehe näide. See skandinaaviapärase disaini eksemplar kuulub NYTILLVERKAD kollektsiooni, olles inspireeritud JERRY taburetist, mis nägi esmakordselt ilmavalgust IKEA 1973. aasta kataloogis. DOMSTEN taburet sai nüüd männipuidust istme ja modernsetes värvides jalad,» mainis Castro.

Silmatorkavates lillades, sinistes ja rohelistes toonides küünlajalgade komplekt lisab sinu söögilauale või kaminapealsele rohkem värvi. Nüüd TUVKORNELL nime kandvad küünlajalgu müüdi 1980. aastal hoopis CYLINDER nime all. Nende minimalistlik ja üle paisutamata disain on uues kollektsioonis väljendusrikastes värvides.

NYTILLVERKAD on saadaval nii IKEA poes kui ka e-poes ja see ei jää sugugi ühekordseks lansseeringuks. Järgmiste aastate jooksul plaanib IKEA tuua turule mitmeid disainiarhiividest välja nopitud kodusisustustooteid, mis on julgete väljavaadetega ja tulevikupõlvkondade jaoks uues kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles