HAMBAD TUKSIS? Lõpeta nende toitude söömine kohe

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Hea suuhügieen on oluline, et keha oleks terve ja täiuslik. Vahel aga ei piisa regulaarsest hambapesust, et säiliksid valged ja terved hambad. Tuleb ikka ja jälle tuletada meelde, et igapäevased toidud võivad meie hammastele palju kurja teha.

Miks kulutada suuri summasid hambaarsti peale, kui on võimalik lihtsalt oma menüüd natuke muuta? Paljud meie igapäevased toidud teevad tegelikult hammastele rohkem kurja, kui me arvata oskame. 

Vana hea sai. Tuleb alustada saiast seetõttu, et tegemist on jätkuvalt väga petliku toiduga. Saia serveeritakse tihti soolaselt, näiteks võileivana. Sellest tulenevalt jääb mulje, et midagi hullu see hammastele ikka ei tee. Suhkur muudab saia justkui kummiks, mis hammaste vahele kleepub. Pikemaks ajaks hammaste vahele jäänud saiatükk on hambaaukudele meeldiv sõber. 

Märkimisväärselt halvasti mõjuvad hammastele hapud kommid. Me teame kõik, et kommid ja magus on üleüldiselt halva mõjuga, kuid hapud kommid kohe eriti. Hapud kommid sisaldavad rohkem erinevaid happeid, mis tekitavad lihtsalt kiiremini auke kui näiteks ainult suhkur. 

Üldiselt me teame, et kõik tsitruselised on tervisele kasulikud, sest nad sisaldavad endas palju vitamiine. Ometi kahjustab nende happelisus hamba emaili, mistõttu on lagunemine lihtsam tulema. 

Allikas: healthline 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles