Püromaan tungis suvilasse ja põletas selle maani maha: kohus tunnistas ta aga süüdimatuks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soomlanna jäi ilma suvilast, mis on olnud tema peres aastakümneid. Kohalik püromaan põletas selle maani maha, kuid pääses vanglast.

Maha põlenud suvila asus Eura vallas ning kuulus omanikule 1980. aastast, mil ta selle oma vanematelt päris. 2021. aasta juulis aset leidnud tulekahju hävitas kõik, ka Turust pärit naise poolt sinna aastatega kogutud isiklikud esemed. Omanikule oli juhtunud niivõrd suureks šokiks, et ta pidi lausa psühhiaatri poole pöörduma, kuna teda painasid foobiad ja õudusunenäod. 

Kindlustusfirma hüvitas naisele 50 900 eurot, vahendab Iltalehti. Lisaks pakkus kindlustaja, et ehitab krundile uue hoone, kuid omanik seda ei soovinud. Ta müüs krundi maha, kuna ei tundnud end seal enam turvaliselt. 

Tuletõrje sõnul sai tulekahju alguse hoone terrassilt. Hoonest leiti kergesti süttivate vedelike jälgi, kuid omaniku sõnul midagi sellist ta majas ei hoiustanud. Tulekahju üksikasju uurides leiti maja hoovist sinna mitte kuuluv anum, millelt leiti DNA-d. See viidi kokku paar tundi peale hoone süttimist selle lähedal liikunud 62-aastase mehega. Ringkonnakohus leidis, et tõendid on piisavad ja mõistis mehe süütamises süüdi.

Tulega seotud juhtumid ei ole süüdimõistetu jaoks midagi uut. Varem on teda karistatud tulega ettevaatamatus käitumises, ohu tekitamises ja vandalismikatses. Veel eelmise aasta juulil pani sama mees põlema tühja ning osaliselt lagunenud hoone, mis oli muinsuskaitse all. Hoone süttis kella viie ajal hommikul ja hävis. Süütaja mõisteti siis süüdi ettevaatamatuses, kuid mitte tahtlikus kuriteos.

Süütaja vaimset seisundit uuriti Vanha Vaasa haiglas. Meditsiinikolledži arstide seisukohal ei tohiks süütajat tema vaimse tervise tõttu kuriteos süüdi mõista. Kohus võttis arstide seisukohta kuulda ning mees kuulutati süüdimatuks ning vanglakaristust talle ei määratud. 

Päris puhtalt süütaja ei pääsenud. Hiljuti jõustunud otsuse kohaselt peab mees kindlustajale hüvitama pool ohvrile välja makstud summast ehk 25 500 eurot ning ohvrile endale 909 eurot. Mees ise on kevadest saati sunniviisiliselt haiglaravil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles