HULLUMAJA Soome kaupmehed hädas! Poeriiulitelt napsatakse üha kallimat kaupa

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Möödunud aasta lõpus teatas Rootsi meedia riigis sagenenud lihavargustest, mille tulu toidab kohalikku allmaailma. Nüüd on kord otsapidi Soome näpumeeste käes.

Iltalehti kirjutab, et eriti hästi lähevad varastele peale kõrgema kilohinnaga tooted, näiteks, liha, kala ja juust. Tegu on toodetega, millele ei ole kauplustes turvaelementi külge pandud.

«Vargad sihivad kallihinnalist liha. Kala läheb ka peale, aga liha puhul on täheldada kõige suuremat kadu,» rääkis kaupmees Mikko Karmakka Helsingi Robani K-Marketist.

Soome Lidli müügijuht Mikko Nikander kinnitab, et ka nende poodides on näpumeeste sihtmärgiks valdavalt väikesed, ent kallihinnalised tootegrupid. Nikanderi sõnul on kurjategijad äärmiselt professionaalsed, nende tegevus on organiseeritud ning viimse kui detailini läbi mõeldud. 

20 aastat kaubanduses töötanud Karmakka usub selle kõige valguses, et varastatud tooted ei ole enam isiklikuks tarbeks, nagu vanasti. Kui kümmekond aastat tagasi oli varganägude sihtmärgiks paar üksikut toodet, siis nüüd krabatakse Karmakka sõnul kokku kõike, mida võimalik.

Dagens Nyheter kirjutas kevadel, et Rootsi kuritegelikud jõugud on võtnud sihikule tavalised toidupoed, kust korraga varastatakse tuhandete eurode väärtuses liha. Kallihinnaline liha liigub pättide käest mustale turule, kus seda omakorda tunnustatud restoranidele ja söögikohtadele edasi parseldatakse. Rootsi politsei hinnangul on lihamüük organiseeritud kuritegevuse põhiline sissetulekuallikas. Kilogrammi eest küsitakse mustal turul keskmiselt 8 eurot.

Loe siit lähemalt: HULL VÄRK 〉 Rootsis sagenenud lihavarguste tulu toidab sealset allilma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles