KAS ARVAD ÄRA? Eestlaste lemmikjäätised sel suvel

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Foto: Teele Toova/Postimees

Suvi on käes, mis tähendab, et jätsihullus on alanud! Poeletid vallutavad nii vanad klassikud kui ka uued tulijad. Wolt on koostanud edetabeli Eestis enim söödavatest jäätistest. Kas edetabelis on ka sinu lemmik? 

Wolti jäätiste TOP 5 järgi meeldib eestlastele kõige enam Limpa limonaadijäätis, sellele järgnevad erinevad Väikse Tomi jäätised – vanilli-koorejäätis pähklitäidise ja šokolaadiglasuuriga, karamelli-koorejäätis lehmakommitäidisega ja klassikaline vanilli-koorejäätis šokolaadiglasuuriga. Kuskile ei ole kadunud ka eestlaste südamed vallutanud Vanilla Ninja vanillijäätis šokolaadiglasuuris.

Samal ajal on lätlaste ja leedukate maitsemeelte lemmikud hoopis rahvusvahelised brändid – lätlaste TOP 5 seas on erinevad Ben&Jerry’se jäätised ja leedukatel Ben&Jerry’s ja Magnum.

Lõunanaabrite maitsetes leidub palju sarnasusi. Mõlema number üks jäätis on Banoffee maitseline ja number kaks on vanilje, pekaani ja blondie maitseline jäätis. Lätlastel järgnevad Ben&Jerry’se kultuslikud Half Baked ja Chocolate Fudge Browny topsijäätised ja viiendal kohal on Netflix&Chill nimeline jäätis.

Leedukatel positsioneeruvad kolmandale ja viiendale kohale kaks Magnumi jäätist – Double Gold Caramel Billionaire ja mandlijäätis. Neljandal kohal on samuti Ben&Jerry’se Half Baked, kuuendal šokolaadine Chocolatey Love-A-Fair ja seitsmendal Sundae Hazel-nuttin’ but Chocolate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles