Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Peale selle video nägemist vannuvad inimesed, et ei söö enam kunagi krabipulki! (3)

Copy

End maailma suurimaks krabipulkade tehaseks nimetav Lucky Union Foodsi tehas Tai kuningriigis lasi kaamerad uksest sisse, et näidata, kuidas armastatud suupiste sünnib.

Ilmselt teavad kõik, et krabipulkadel pole krabidega suurt midagi pistmist. Krabipulgad on krabimaitselised kilesse mässitud ülitöödeldud suupisted, mis koosnevad valdavalt surimist ehk eri odavkalade hakklihast, tärklisest, veest, soolast, suhkrust ja munavalgest. Et kaotada toote nimetuse ja selle tegeliku sisu erinevuse tõttu tekkinud segadus, nimetatakse neid pulki üha sagedamini krabipulkade asemel surimipulkadeks. 

Tais asuv Lucky Union Foodsi krabipulkade tehas oli valmis seda kõike kaameratele näitama ja maailmaga jagama. Parem on teada täpselt, mis sinu toidu sees on ja kuidas seda valmistatakse, kui elada teadmatuses. Kuid videos nähtu on nii mõnedki pannud endale lubama, et ei söö enam kunagi krabipulkasid. Leitakse, et see suupiste on justkui kalatööstuse hot dog, mis teadupärast koosneb samuti kõiksugu kummalistest ülejääkidest.

Tehasesse saabuvad esmalt külmutatud surimi plokid, mis lastakse masinast läbi, et neist saaks hall pasta. Mööda konveierlinti liikudes lisatakse maitseained. Edasi lisatakse jääd, taimeõli ja suhkrut, et tekiks hall vahutav pasteet, mis vormitakse seejärel ribadeks, mis värvitakse krabipulkadele iseloomulike värvidega. Lõpetuseks punutakse ribad kokku, lõigatakse ja pakendatakse.

Väidetavalt on see Tais asuv tehas maailma suurim ja toodab aastas 40 000 tonni krabipulki. Kogus on massilt neli korda suurem kui näiteks Eiffeli torn, vahendab Mirror. 

Tagasi üles