ÜLLATAV Selle riigi elanikud tarbivad kõige rohkem kaloreid päevas (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Värske uuring toob päevavalgele maailma kõige suuremad kaloritarbijad.

Oxfordi ülikooli teadlaste uurimistööst selgub, et Lähis-Ida riigi Bahreini elanikud on maailma suurimad kaloritarbijad, vahendab Metro. ÜRO statistikal põhinenud uuringus leiti, et Bahreini elanikud tarbivad keskmiselt üle 4000 kilokalori päevas. Teisel kohal on uuringu kohaselt Ameerika Ühendriigid, mille elanikud tarbivad ööpäevas keskmiselt 3868 kalorit.

Ülejäänud esikümme on valdavalt Euroopa riikide päralt. Kolmandal kohal on näiteks Iirimaa, millele järgnevad Belgia, Türgi, Austria, Saksamaa ja Itaalia. Lähis-Ida riikidest mahtus esikümnesse veel Katar, mis maandus üheksandal kohal. Sellele järgneb Rumeenia.

Nimekirja tagumisest otsast, 185. kohalt, leiame Kesk-Aafrika Vabariigi, mille elanikud tarbivad päevas keskeltläbi 1642 kalorit. Mitmed Aafrika riigid, nagu Zimbabwe, Rwanda ja Libeeria, on uuringus tabeli tagaotsas. See on uurimisrühma sõnul tingitud riikide pikaajalistest geopoliitilistest probleemidest, mis on omakorda mõjutanud elanike toidutarbimist, aga ka toiduvarude hulka.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles