KÕVA SÕNA Kodumaist menukat pasteeti müüakse nüüd ka eksootilistes riikides

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Nõo lihatööstuse Eestiski menukat pasteeti eksporditakse nüüd näiteks Küprosele, Rumeeniasse ja Bulgaariasse.

«Ka meie turist võib nüüd sealsete kohalike väikepoodide lettidelt leida Nõo pasteeti, mida valmistootena ekspordime,» ütles Nõo lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. «Nii pälvib Eesti hea toit tunnustust ka kaugemates riikides. Oleme volitatud vahendajate kaudu saatnud esimesed kogused esmalt kohalikesse väikepoodidesse, mis võimaldab meil edaspidi uusi tellimusi saada, ekspordimahtu suurendada ja jõuda ka suurkettidesse. Eksport on Eesti ettevõtetele kahtlemata eluliselt tähtis suund.»

Nõo lihatööstus ekspordib ka snäkke edukalt juba Lätti, Leetu ja Soome, kuid lähiajal on lisandumas uusi turge ning eesmärk on ekspordi osakaal kahekordistada.

«Meie suure lihasisaldusega snäkid on juba leidnud tarbijate heakskiidu nii Eestis kui ka mitmetes välisriikides. Nõos valmib üle 20 snäkktoote ja soovime vastata tarbija kõige nõudlikumale maitsele, et sellest luua Eesti toidu edulugu ka piiri taga,» kommenteeris Nõo lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.

«Oleme juba jõudnud nii kaugele, et peagi avada lisaks uusi välisturge. Näiteks Poola, Saksamaa ja mõnigi riik veel, kus tervislike ja kvaliteetsete snäkkide tarbimise kultuur on ulatuslik. Näeme, et Euroopas on nõudlus sellise kiire ja tervisliku vahepala järele kasvamas. Praegu moodustab eksport snäkktoodete kogumahust 10 protsenti ja eesmärk on see kahekordistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles