Kas kurgitaim ei anna vilja? Siin on kolm viga, mida kurkide kasvatamisel tehakse

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kevadel külvatud seemnetest on tänaseks kasvanud suured taimed, mis varsti ka vilja kannavad. Kurgitaimedel peaks pisikesed viljad juba küljes olema. Juhul kui neid taimel kasvamas näha ei ole, on asjad halvasti ning oled teinud vähemalt ühe kolmest andestamatust veast.

Külm kastevesi

Kurgitaimi ei tohiks kasta otse kaevust võetud veega, kuna see on taimele lihtsalt liiga külm ning see saab šoki. Saksa põllumajandustööstuse liidu koduleheküljel kirjutatakse, et enamikke köögivilju külm vesi ei heiduta, kuid kurgid on erandiks, olles väga külmatundlikud.

Kurgitaimede kastmiseks kasuta tünni kogutud vihmavett või lase kraanist kannu leiget vett. Kraaniveega kastmine ei ole mõistagi soovitatav, kuna kulutab asjata joogivett. 

Valesti kastmine

Kurgitaimedele ei meeldi, kui teed kastmisel märjaks nende lehed. Kurke tuleb kasta nagu tomateid ehk kasta tuleb hoopis varre ümber olevat mulda. Niiskuse sattumisel lehele suureneb seeninfektsioonide risk ja see soodustab hallituse teket. 

Liiga vähe vett

Kurgid koosnevad põhiliselt veest, seega vajavad nad seda kasvamiseks ohtralt. Rusikareegel ütleb, et iga kurgi kohta tuleb taimele anda 12 liitrit vett, vahendab MyHomeBook.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles