PILDID Taanlased plaanivad ehitada Kanadasse utoopilise isemajandava hoonete ansambli

Kodu.postimees.ee
Copy
Saarele plaanitakse ehitada utoopilise välimusega isemajandav kodu.
Saarele plaanitakse ehitada utoopilise välimusega isemajandav kodu. Foto: Bjarke Ingels Group/Vollebak/Cover Images/Scanpix

Taani arhitektuuribüroo Bjarke Ingels Group (BIG) on löönud käed rõivabrändiga Vollebak, et luua üksikule saarele täiesti isemajandav hoonete ansambel.

Nova Scotia provintsis asuvale saarekesele plaanitakse rajada 597 ruutmeetri suurune kodu nimega Earth House. See koosneks üheksast omavahel ühendatud hoonest, mis ümbritsevad hoovi. Samuti oleks seal klaasist ja telliskividest ehitatud kasvuhoone, mida kasutatakse saare elanike toidu kasvatamiseks. Lisaks veel Jaapani stiilis vannimaja, mis sisaldab saare aluspõhjast uuristatud vanni.

Esmaklassiline disain ei ole isemajandava hoonete ansambli loomisel takistuseks.
Esmaklassiline disain ei ole isemajandava hoonete ansambli loomisel takistuseks. Foto: Bjarke Ingels Group/Vollebak/Cover Images/Scanpix

Peale peamaja on BIG projekteerinud saare idakaldale kaheksa meetri kõrguse kolmnurkse külalistemaja. Kahe magamistoaga maja, mille nimi on Wood House, ehitatakse saarelt pärit puidust.

Külalistele ehitatakse oma maja.
Külalistele ehitatakse oma maja. Foto: Bjarke Ingels Group/Vollebak/Cover Images/Scanpix

Hooned varustatakse elektri ja soojaga geotermilise energia, avamere tuule ja päikeseenergia koosluse abil. Vollebaki juhid loodavad, et saare potentsiaali saab täielikult ära kasutada ja et selle ostab keegi, kes tahab saada isemajandavaks.

Maapind toimib loodusliku isoleerijana.
Maapind toimib loodusliku isoleerijana. Foto: Bjarke Ingels Group/Vollebak/Cover Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles