KUUPÄEVAD KIRJA Hiiumaa kodukohvikud pakuvad gurmeemaitseid uhiuues garneeringus

Kodu.postimees.ee
Copy
Augusti alguses avab oma südamed ja uksed 34 kodukohvikut üle Hiiumaa.
Augusti alguses avab oma südamed ja uksed 34 kodukohvikut üle Hiiumaa. Foto: Kaja-Hiis Rinne

Hiiumaalt alguse saanud ning jõuliselt jätkuv kodukohvikute traditsioon ei pelga menüüsse uuendusi tuua. Tänavuse muusika-aasta puhul kostitatakse külalisi mitmes kodukohvikus heliseva vahepalaga.

Hiiumaa kodukohvikutes käib juba mõnus sagin. Katsetatakse parimaid retsepte, timmitakse vanavanaisa lesta suitsutamise võtteid ja proovitakse vanaema krõmpsuvate soolakurkide nippe. Mõeldakse sellele, millised koogid ja tordid seekord letile tuua? Kes naabritest, sõpradest ja sugulastest mis ülesanded võtab? Kust võluda välja kõik vajaminevad toidunõud? Mitmelt poolt on kosta suurt koristuse tuhinat, sest kodukohvikuid avatakse ka kohtades, kuhu ammuilma mitte kedagi sattunud ei ole ... peale metsiku looduse.

Tänavu 3.-5.augustini toimuvatel Hiiumaa kodukohvikute päevadel avavad oma uksed ja südamed kokku 34 kohvikut, mis paiknevad küll tavalistes, küll ootamatumates kohtades üle kogu saare. Nende hulgas on tuntud tegijaid oma headuses kui ka neid hiidlasi, kes on just sel aastal härjal sarvist haaranud ja avavad kohviku esimest korda. Pakutakse suurepäraseid maitseid, muusikat, tegevusi tervele perele ja aegumatuid mälestusi.

Täpsemad asukohad ja toiduvaliku saab teada SIIT

«Ettevalmistused külaliste vastuvõtmiseks käivad täie hooga. Eelmise aasta Hiiumaa kodukohvikute külastusrekord andis kohvikupidajatele väärt kogemuse ning sel korral loodame veelgi paremini hakkama saada. Kodukohvikud toovad igal aastal saarele arvukalt külalisi, kes armastavad Hiiumaad ja meie kodukohvikute mitmekülgsust,» ütles Hiiumaa turismiklastri juht Kristel Üksvärav. «Olen väga tänulik ja uhke Hiiumaa kogukonna üle, kes algatusega taaskord rõõmsalt ja pühendunult kaasa tuleb.»

Kuna seoses Rudolf Tobiase 150. sünniaastapäevaga on Hiiumaal käimas muusika-aasta, siis kostitavad paljud kohvikud külastajaid ka muusikaliste ampsudega, olgu selleks siis puhkpillimuusika, hiiu kandle lummavad helid, reagge-rütmid või võimalus laulda karaoket. Linnulaulu kuuleb loomulikult ka.

Vaata kodukohvikutepäevade infot ja vali endale sobivad kohvikud SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles