Kadrioru pargis toimub sel pühapäeval lilleliste teoste vahel mõõduvõtmine

Kodu.postimees.ee
Copy
Lillekleitide võistlus.
Lillekleitide võistlus. Foto: Lilleball

Tänavu 305. sünnipäeva tähistavas Kadrioru pargis toimub sel pühapäeval lilleball.

23. juulil korraldab Tallinna kõige lillelisema suveürituse ja lillede harmoonia muusa Tatjana Tridvornova Kadrioru pargis rahvusvahelise võistluse «Lillekleit». See on ainulaadne rahvusvaheline konkurss ja moeetendus värsketest lilledest loodud kleitidest ja kujunditest.

«Lilled ja muusika ei vaja tõlkimist. Need on kõigile inimestele selged ja arusaadavad. Ilu teeb meid õnnelikuks ja ühendab meid,» ütleb Tatjana Tridvornova. «Mul on hea meel, et oma lillelise loominguga suudame praegusel segasel ajal oma vaatajatele pakkuda rõõmu ja head tuju. Korraldame lilleballi suure armastusega.»

Järgmisel aastal tähistatakse lilleballi suurt tähtpäeva, mil üritus saab 25-aastaseks. «Minu suur unistus on korraldada tõeline festival. Tallinnas on ju merepäevad, keskaja päevad jne. Soovin väga, et meil oleks ka Tallinna lillepäevad,» sõnab Tatjana Tridvornova.

Lilleballi pärliks on rahvusvaheline konkurss «Lillekleit», kus aastate jooksul on esitlenud publikule oma lillelisi meistriteoseid floristid Hollandist, Itaaliast, Hispaaniast, Soomest, Rootsist, Sloveeniast, Lätist, Leedust, Armeeniast, Ukrainast ja teistest riikidest.

«Lillekleidi» võistlusele on sel aastal registreerunud juba 12 rahvusvahelist võistkonda. Praegu käib suur ja tõhus ettevalmistus ja kõike seda näeb 23. juulil.

Vaata galeriist, kuidas lilleballiks valmistutakse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles