Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vahemere kokk jagab värskendavat salatiretsepti, mis on ta isiklik lemmik

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

New York Timesi bestselleri kirjutanud Egiptuse päritolu kokk Suzy Karadsheh jagab retsepti, mis on tema vaieldamatu suvelemmik.

Vahemere arbuusi ja kurgisalat

Vahemere arbuusi ja kurgisalat.
Vahemere arbuusi ja kurgisalat. Foto: Shutterstock

«Minu lemmik suupiste on arbuus ja fetajuust. Mõtlen siis neile kuumadele suvepäevadele Saidis. See oli meie lemmik suupiste, kui läksime randa,» meenutab kokk Suzy Karadsheh. «Feta on soolane ja kreemjas ning arbuus magus ja mahlane. Nende kombinatsioon on nagu maitsepidu sinu suus.»

Karadshehi sõnul on retsept imelihtne ning igaüks saab sellega hakkama. Vaja läheb ainult järgmisi tooteid: 

  • abruus;
  • kurgid;
  • fetajuust (koka sõnul on parim osta juust, mis tuleb ühes suures tükis, kuna see maitseb paremini);
  • laim;
  • mesi;
  • oliiviõli;
  • sool;
  • basiilik ja münt.

Esmalt otsi välja suur kauss ning kalla sinna ampsusuurusteks tükkideks lõigatud arbuus ja kurk. Järgmisena sega kokku salatikaste: vala anumasse laimimahl, natukene mett, näpuotsatäis soola, oliiviõli ning sega korralikult. 

Rebi mündi- ja basiilikulehed otse kaussi ning kalla peale kaste. Võta pakendist välja fetajuust ning murra seda kaussi nii palju kui heaks arvad. Viimasena sega kõik kokku ja serveeri. 

Tagasi üles