NÄDALA RESTORAN Ku-Kuu kuulub Kuressaare suve juurde

Kristina Madisson-Laht
Copy
Vaatega Kuressaare lossile: Ku-Kuu suveromantiline päikeseterrass.
Vaatega Kuressaare lossile: Ku-Kuu suveromantiline päikeseterrass. Foto: Kristina Madisson-Laht

Väärika ajaloolise hõnguga restoran Ku-Kuu Kuressaare kuursaalis on üks paremini värske kalaga varustatud restorane Eestis.

Historitsistlikus stiilis Kuressaare kuursaal köidab pilku ja asetub Saaremaa pealinnas kindlalt suvenautleja teele. Selle lähedal on suurim kontsentratsioon linna avastamist väärivaid pärle, olgu või Kuressaare loss ja park, mille serva raamivad verandade ja lopsakate lilleaedadega vanad puitmajad ning kuurortlikud villad. Ümbrus on omamoodi sissejuhatuseks ja häälestajaks kuursaali kohaliku kala restoranile Ku-Kuu, tekitades ootuse, mis eeldab samavõrd väärikat vastust.

Kuigi Ku-Kuu suurde saali on võimalik siseneda hoone mõlemalt küljelt, eelistan seda teha avara puitpitsiga veranda kaudu, mis viib suurde saali, kus võib tunda möödunud aegade hõngu. Pilku köidab muljet avaldav puitkonstruktsioon ja ruumi valgustavad rohked aknapaarid. Restorani interjöör on meeldiv, laudadel värsked lilled ja mängib mahe muusika.

Neil, kes eelistavad süüa õues, on võimalik valida kahe terrassi vahel. Kui kuursaali esiküljel on palaval suvepäeval meeldivat jahedust pakkuv varjuline veranda, siis Kuressaare lossi poole jääb päevavarjudega päikeseterrass, millelt avanevad sulnid vaated väärika kindlusehitise bastionitele ja vallikraavile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles