Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Ära viska porgandipealseid prügikasti, pista need hoopis pesto sisse!

Copy
Porgandipealsetest pesto.
Porgandipealsetest pesto. Foto: kahvliga.ee/Kadri Raig

«Porgandipealsed on üks selline asi, mis tavaliselt otse prügikasti lendavad, eksole? Aga tegelikult ei peaks lendama, sest need on esiteks väga vitamiinirikkad ja teiseks saab neist häid asju teha,» on toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig veendunud. Vaatame, millise imeretsepti ta meile seekord välja võlub!

Porgandipealsete pesto on eriline selle poolest, et kui tavaliselt käib pestosse ka juust, siis selle pesto puhul pole Kadri kinnitusel selleks maitse poolest vajadust ning sobib seetõttu suurepäraselt ka veganitele. 

Vaja läheb:

  • Korralik peotäis värskelt korjatud porgandipealseid
  • 100 g röstitud india pähkleid
  • Poole sidruni mahl
  • 0,5 dl oliiviõli (sobib ka tavaline rapsiõli)
  • Soola

Juhtnöörid

  • Kui sul pähklid veel röstitud ei ole, siis rösti neid kuival pannil pidevalt segades umbes 5 minutikest. Seejärel lase jahtuda.
  • Lõika porgandipealsed kääridega lühemateks juppideks ning säti lõiketeradega kombaini.
  • Lisa kõik ülejäänud koostisosad ning surista ühtlaseks.
  • Maitse - äkki tahad soola või sidrunit lisada.
  • Naudi ükskõik millega!

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Tagasi üles