Nahaarstid olla soovitanud: duši all tuleb käia just nii harva (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Igaühel on oma isiklik hügieenirutiin: kes käib duši all kord päevas, kes kaks ning mõni päeva-kahe tagant. Võib pikalt vaielda selle üle, kui tihti end vee ja seebiga pesema peab, kuid nüüd on nahaarstid andnud küsimusele väidetavalt konkreetse vastuse ning see on pannud paljud õhku ahmima.

Duši all käimise regulaarsus tuli jutuks USA telesaates «Today», mille saatejuhtidel Al Rokeril, Sheinelle Jonesil ja Dylan Dreyeril oli külas väljaande Shop Today peatoimetaja Adrianna Barrionuevo Brach. Ühel hetkel esitas Brach saatejuhtidele küsimuse, kui tihti tuleks tegelikult duši all käia, andes neile nelja variandi vahel valida: iga päev, kaks kuni kolm korda nädalas, viis korda nädalas või üks kord nädalas. 

Saatejuhid valisid vastusevariandid välja ja siis selgitas Brach, et tema toimetusega suhelnud nahaarstid teavad rääkida, et kõige õigem oleks duši all käia kaks või kolm korda nädalas. Ta lisas, et muidugi tuleb arvestada iga isiku elustiili, vanust ja erivajadusi. Brach selgitas, et liiga tihedalt duši all käimine võib tekitada nahaprobleeme, ning tõi näiteks kuiva naha.

Saatekülalise öeldu ei olnud aga kõigile meeltmööda – ei saatejuhtidele ega vaatajatele. Näiteks võttis sel teemal sõna nahaarst dr Sandra Lee, keda tuntakse paremini nimega dr Pimple Popper, kes ütles, et ei ole Brachi väitega kohe üldse nõus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles