MAITSVA TOIDU TEE Kastre vald kutsub 8-kilomeetrisele maitserännakule!

Kodu.postimees.ee
Copy
Veerikus peetud kodukohvikute päev. Pilt on illustreeriv.
Veerikus peetud kodukohvikute päev. Pilt on illustreeriv. Foto: Ragnar Peets/Postimees Grupp

Tartumaa toidusündmuste sarja Tirin kuuluv kodukohvikute päev Maitsva Toidu Tee pakub Kastre valla kohalikele inimestele võimaluse võõrustada oma koduhoovides külalisi ja pakkuda mitmekülgseid kohalikke maitseid.

Meeleolukas maitserännak toimub 13. augustil, Haaslava külas Suurekivi ristist kuni Sillaotsa koolini. Ligi 8 km pikkune maitserännak leiab aset juba kolmandat korda.

Vaid 15-minutilise autosõidu või värskendava jalgrattamatka kaugusel Tartust, ootavad kodukohvikuseltskonnad külalisi lõunatunnist õhtu hakuni. Samuti on mugav tulla bussiga sõites Roiu, Kurepalu või Suurekivi peatusesse. Menüüvalikus on nii soolast kui magusat, nii pehmet kui krõbedat, aga ka muusikalisi vahepalu ja võimalusi pererahvaga juttu puhuda.

«Maitsva Toidu Teel on tegelikult kaks eesmärki. Esiteks loomulikult heade maitsete pakkumine. Teiseks aga kogukonnatunde tugevdamine naabritega lähemalt tuttavaks saamise kaudu,» ütleb Maitsva Toidu Tee korraldaja Marko Kivisalu. 

Kohalikelt saab kaasa osta ka erinevaid värskeid aiasaadusi ja hoidiseid – omi ja häid. Kes soovib oma kohviku-uksed valla lüüa, võiks plaani küpseks mõelda 27. juuliks, et info ka reklaamplakatile jõuaks, kuid Kivisalu lisab, et paindlikult saab digikanalites kohvikumärgi kaardile ka hiljem.

Hanna-Mary Kägra, koduköögist Koogigram OÜ julgustab, et kuigi on suure kokkamishuvi tõttu juba ametliku koduköögi omanik, on sündmus hea võimalus perega tiimitööd harjutada ja teineteisega lähedasemaks saada igaühel, kes vähegi väljakutseid armastab.

«Eelmise korra õppetund on töötada sel aastal välja süsteem, mis väldiks pikki järjekordi ja lõputut ootamist,» kutsub ta enda pere juurde tassi- ja pulgakoogile ja isetehtud limonaadile. Aiahuvilised võivad sammud seada Epp Säga Jugari aia kogukonna hoovikohvikusse. Seal on seljad kokku pannud tarmukas koorilaulu sõprade seltskond. Lisaks nii taimetoitlasteile kui lihasööjaile sobivale mulgipudrule ja kukeseenepirukale pakuvad Epp ja sõbrad ka aiajalutuskäike ning rohelist mõtteviisi – ühekordseid nõusid nende kohvikust ei leia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles