SOOVITE PUHKAMA SÕITA? Sellised kodud on varaste eest kaitstud

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Viimane asi, mida inimene reisil olles tahab kogeda, on telefonikõne, kus antakse teada sissemurdmisest igapäeva elamisse. Suvel lahkuvad paljud pered kodust, et kusagil mujal väärtuslikku puhkust nautida. Enne teele asumist tuleks aga muuta oma kodu vargakindlaks.

Jätke mulje, et maja ei ole tühi

Vargad tunnevad väga kiirelt ära elutu maja. On kindlad asjad, mida tuleks vältida, kui plaanite mõneks ajaks puhkama sõita:

  • kirju täis kuhjunud postkast,
  • majas ei põle ükski tuli,
  • niitmata muru,
  • taimed on jäetud hooletusse,
  • keegi pole viinud prügikasti aeda sisse.

Viimaseid punkte aitab ennetada lähedane inimene, kes saaks teie maja valvata. Kahjuks või õnneks on lähedase inimese pidev kohalolek parim kaitse halbade kavatsustega tegelaste eest. Üldjuhul tahetakse varastada kohast, kus puudub võimalus, et kuri pereisa kallale tungiks. Niisiis on kõige kindlam valida sissemurdmiseks pime ja tühjalt seisev maja.

Soetage kvaliteetne valvesüsteem

Väga lollikindel ja turvaline on muretseda enda kodule alarm, mis annab kiirelt märku, kui teie majja siseneb keegi, kes ei peaks seda tegema. Kui olete kahevahel, kas teha sedasorti väljaminek või mitte, siis teadke, et varaline ja emotsionaalne kahju on sootuks suurem, kui teie koju tungivad pikanäpumehed.

Allikas: comparethemarket.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles