KASUTA VÕIMALUST Maatükkide müüjatel on kitsas käes (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest/Postimees Grupp

Kinnisvaraportaalis KV.EE oli tänavu juunis pakkumisel 3658 maatükki. Aastatagusega võrreldes on maade müügipakkumiste arv enam kui kolmekordistunud.

Maade müügipakkumiste hind on kukkunud pooleks. Aasta tagasi oli Eesti maatükkide keskmine müügipakkumiste hind 70 €/m². Tänavu juunis küsiti maade eest keskmiselt ainult 34 €/m².

Maade müügipakkumiste arv on mitmekordistunud eranditult kõikides Eesti maakondades. Niisamuti eranditeta on kõikide Eesti maakondade maatükkide keskmine müügipakkumiste hind kinnisvaraportaalis KV.EE langenud aastatagusega võrreldes mitukümmend protsenti.

Maatükkide müügipakkumiste hinda on läbi ajaloo iseloomustanud asjaolu, et müügikuulutuse ja tehingu hind erinevad suurel määral. Maade müüjad õngitsevad lootusega leida kedagi, kes on valmis turutasemest tunduvalt rohkem maksma. Enamasti on tehingu üle läbi rääkides tulnud hinda alla tõmmata.

Nüüd paistab, et maade müüjatel on kitsas käes ja kuulutuste tulvas esiplaanile jõudmise nimel ollakse valmis hindu kohandama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles