Mida tähendab Heinzi toodetel olev number 57?

Kodu.postimees.ee
Copy
Heinzi ketšupipudel, mille kaelal kuulus loosung.
Heinzi ketšupipudel, mille kaelal kuulus loosung. Foto: SSokolov / Shutterstock.com

Kui olete kunagi ostnud mõne Heinzi toote, siis ehk olete märganud sel loosungit «57 varieties» ehk 57 sorti. Mis sortidega ettevõte kiitleb? Mida see tähendab?

Loogiliselt mõeldes, tähendab loosung ilmselt seda, et ettevõtte valikus on 57 erinevat toodet. See on hea pakkumine, kuid kahjuks mitte õige vastus. Ettevõtte valikus on täna kordades rohkem tooteid kui 57 ning ajal, mil antud loosung esimest korda Heinzi tootele pandi, oli ettevõtte valik kõvasti väiksem. 

Heinzi enda koduleheküljel selgitatakse õnneks kõik ilusti lahti. Tuleb välja, et «57 varieties» ei tähenda tegelikult mitte midagi. Ettevõtte algusaastatel märkas asutaja Henry J. Ford kingapoodi, mille plakat uhkustas, et seal müüakse 21 erinevas stiilis jalavarje. Sellest inspireeritult võttis Henry J. Heinz numbri 57 ning lajatas oma toodetele, tekitamaks inimestes kindlustunnet, et tegemist on elujõulise ja eduka ettevõttega. 

Aga miks valis Henry J. Heinz numbriks 57, aga mitte näiteks 72? Vastus on üllatavalt lihtne. Heinz pidas oma õnnenumbriks viit ning tema abikaasa seitset ehk kokkupandult 57.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles