NÄDALA KODU Paigavaimu kandjad

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Hiiumaine idüll Hautselja talu lavendlipõlluga.
Hiiumaine idüll Hautselja talu lavendlipõlluga. Foto: Madis Veltman

Kui Taavi ja Birthe Liivandi said Hiiumaal Hautselja talu omanikeks ja rajasid oma kiviklibusesse valdusse meteoriidikraatri serval lavendlipõllu, siis selgus, et talu kunagised asutajad Andrus ja Marie olid samas kasvatanud ravimtaimi, sest tarmukas perenaine oli olnud Pühalepa kihelkonnas tuntud ravitseja. Lavendlil on ka raviomadused. Aga lavendlile ei mõelnud Liivandid saarele maakodu soetades esialgu üldse.

Tehnikaülikoolis samal kursusel tootedisaini tudeerinud Taavi ja Birthe leidsid teineteist, kui mees oli naasnud Inglismaalt ja naine Rootsist. «Me oleme mõlemad tundnud tohutult koduigatsust ja kui me Eestisse tagasi tulles uuesti kokku saime, muutus elu ilusaks. Pärast esimese lapse sündi hakkasime tõsisemalt oma maakodu peale mõtlema,» mainib Birthe.

Taavi meenutab, kuidas nad 2017. aasta suvel tulid saarele sugulastele külla kindla plaaniga Hiiumaale maja osta. Ühe nukras seisus hoone olid nad juba välja valinud, aga õnneks avastas​ Birthe puhkuse viimasel päeval nende praeguse kodu kuulutuse ja nad läksid seda paika otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles