EKSPERT ÕPETAB Kuidas süüa küüslauku nii, et hingeõhk hiljem ei haiseks (1)

Copy
Küüslauk.
Küüslauk. Foto: Marian Weyo / Shutterstock

Toiduekspert Christopher Kimball jagab oma populaarses TikToki videos nippi, kuidas süüa küüslauku nii, et hingeõhk hiljem ei haiseks sedavõrd vängelt, et ka vampiirid kilomeetrite kauguselt seda tunnevad.

Toiduekspert Christopher Kimballi sõnul kasutavad Itaalia kokad nutikat nippi, et vältida halba hingeõhku pärast küüslaugu söömist. Kimball väidab, et küüslaugulõhn tekib ainult siis, kui süüa juba purustatud küüslauku.

Seetõttu soovitas Christopher küüslauku roogadele lisades vältida küüslaugupressi kasutamist.

Ta selgitas, et vänge hingeõhk tuleneb küüslauguküüne purustamisest. Seda tehes toimub küüslaugus protsess, mille käigus tekib aine nimega allitsiin. Just allitsiini tõttu on pärast küüslaugu söömist hingeõhk sageli ebameeldiv.

Niisiis, mida peaksite selle asemel tegema?

Toiduekspert soovitab, et küüslauku tuleks enne selle praepannile lisamist noa küljega lihtsalt lömastada. See annab toidule piisava maitsetugevuse ja niimoodi saab vältida halba hingeõhku.

@177milkstreet Have you ever had garlic breath in Italy? Nope! And here's why. As we’ve heard this from Chris Kimball approximately, oh, one billion times around the kitchen, but let it be known: garlic must, under almost no circumstances, be pressed! Pressing releases a heavy dose of allicin, a sulfenic acid in garlic juices that produces harsh garlic flavor. Instead, treat garlic as the Italians do: crush cloves and briefly sauté them in oil to produce a more sbubtle and welcome garlic flavor. #milkstreet #garlic #food #cooking #tips #milkstreettips ♬ original sound - Milk Street

39-aastase Maila sõnul on küüslaugulõhnalise hingeõhu eemaldamiseks vaid üks töötav meetod. «Võib närida nätsu, peterselli või kohviube, kuid probleemi täiuslik lahendus on koos kallimaga küüslaugu söömine. Siis võib musutada ja teineteise nina all naeru lagistada, ei mingit ninakrimpsutamist.»

Seega, kõik muretult küüslauku nosima! 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles