PILTUUDIS Sarah Jessica Parkeri kodust leiab põhjanaabrite klassiku (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Sarah Jessica Parker, 2023
Sarah Jessica Parker, 2023 Foto: Vanessa Carvalho / Zuma Press Wire / Scanpix

Disainist ja moest lugu pidava näitlejanna kodust leiab ühe soomlaste kultustoote.

«Seksi ja linna» staar Sarah Jessica Parker rõõmustas fänne Instagrami postitusega, milles soovib jälgijatele rõõmsat augustit. Kaadrisse on 58-aastane staar püüdnud aga Soome kuulsaima disainibrändi tassi. 

«Tere hommikust!» kirjutas Parker oma hiljutises Instagrami postituses, mille juurde on lisatud pilt Soome kohvitassist.

Tegemist on Marimekko tassiga Oiva, mille mustri on kujundanud soomlane Maija Louekari. Kultusbrändi tassidel hakkavad silma Marimekkole omased kollaste ja mustade täppidega ornamendid.

Marimekko kaubamärgi tooted on nõutud üle kogu maailma

Marimekko Oyj on 1951. aastal Armi ja Viljo Ratia loodud Soome ettevõte, mis tegeleb tekstiili, rõivaste ja kodusisustuskaupade tootmisega. Marimekko müüb oma toodangut ligi 40 riigis.

Aastakümnete jooksul on Marimekkole mustreid kavandanud Maija ja Kristina Isola, Fujiwo Ishimoto, Katsuji Wakisaka, Maija Louekari ja Erja Hirvi, viimastel aastatel Mika Piirainen ja Noora Niinikoski ning Anu Susi.

Tänapäeval valmistatakse Marimekkos lisaks sisustustekstiilidele kandekotte ja rahataskuid, lauanõusid, tarbeanumaid jm. Marimekko on oma tegevusega mõjutanud tugevalt nii moodi kui ka kodukeskkonda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles