KUUPÄEV KIRJA Balti jaama turul toimub septembris suurejooneline Tai festival

Kodu.postimees.ee
Copy
Balti jaama turg.
Balti jaama turg. Foto: Shutterstock

Laupäeval, 2. septembril kell 11:00-17:30 ärkab Balti jaama turg ellu põnevate värvide, aroomide ja helide imelise mitmekesisusega ja annab külastajatele võimaluse saada osa spirituaalsest Taist. Viisteist eksklusiivset ja hoolikalt valitud Tai restorani ja massaažisalongid igast Eestimaa nurgast pakuvad teenuseid ja esitlevad kaasahaaravaid kultuurietendusi.

Septembrikuu esimesel laupäeval toimuv festival on tõeline kogemus Tai kultuurist. Koha peal on võimalik nautida autentset Tai kööki, mille road on meisterlikult valmistatud Tai kokkade poolt erinevatest tipprestoranidest nagu Nok Nok, NewThai, Atbangkok ja paljud teised. Kohal on ka Tai foodtruck’id, kes pakuvad erinevaid Tai gastronoomiaelamusi alates suussulavatest karridest kuni tänavatoiduni.

Lisaks ahvatlevale toidule ootab festivalil osalejaid ees ka rida kaasahaaravaid Tai kultuuri ilmestavaid etendusi, sealhulgas võimalus näha Tai iidse võitluskunsti Muay Tai võrratut graatsiat ja jõudu, mis elustub paeluval live-demonstratsioonil. Esitlusele tulevad ka traditsioonilised Tai tantsud, lummav elav muusika, et pakkuda külastajatele võimalust reisida korraks otse Tai südamesse.

Ürituse aukülaline on Tai Kuningriigi lugupeetud suursaadik Chavanart Thangsumphant, kes avab ametlikult toidu- ja kultuuriürituse.

Festivali algataja ja peakorraldaja Chitralada Pensuk sõnab, et Thai Fest on tunnistus uhkusest Tai pärandi üle ja rõõmust, mida Tai inimesed tunnevad, kui saavad seda pärandit jagada Eesti inimestega. «Tänu pühendunud Tai ja Eesti vabatahtlike ning sponsorite vankumatule toetusele, tuleme kokku ja loome ajaloo esimese Tai festivali Eestis, mis võimaldab kohalikel nautida autentseid Tai hõrgutisi ja sukelduda Tai traditsioonilise kultuuri ilusse.»

Festivalile sissepääs on kõigi jaoks tasuta, pakkudes võimalust tähistada Tai kultuuri rikkust. Liitu üritusega Balti jaama Turul 2. septembril kell 11:00-17:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles