PROOVIKIVI Itaalias pakutakse euroseid maju, asja juures on senisest rohkem konkse

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kõik, mis hiilgab, ei ole veel tingimata kuld. Sama kehtib Itaalia euroste majade kohta.

Üliodavad kodud asuvad Pratola Pelignas Apenniinide mägedes, Itaalias Abruzzo piirkonnas ja umbes kahe tunni kaugusel Roomast, kirjutab The Mirror.

Itaalia kodukava eesmärk on julgustada inimesi elama Itaalia hõredamalt asustatud piirkondades. Samuti arvatakse, et nende kodude parandamine ja hõivamine aitab lähiaastail parandada väikelinnade majanduselu.

Odavmajade projektis osaleb ligi 25 Itaalia omavalitsust, muu hulgas leidub pakkumisi nii Sitsiilias, Sardiinias kui Toscanas. Samuti leiab odavaid kodusid Liguuriast, Pugliast, Campaniast ja Emilia-Romagnast. Õnnelikud ostjad ei saa mitte ainult soodsat kinnisvara, vaid neil on ka lihtne juurdepääs lähedalasuvatele talispordikuurortidele.

Loe ka: Horvaatia pakub sentide eest maju, asja juures on paar konksu

Abruzzo piirkonnas tuli näiteks hiljuti pakkumisele 250 eurost maja, mis vajavad hädasti remonti ja iluravi. Paljud linnad on ostjatele kehtestanud tähtajad, mille jooksul tuleb kodud korda teha. Abruzzo ametiasutused on aga astunud sammu kaugemale, nõudes ostjailt 10 000 eurot, kui nad ei esita poolaasta jooksul oma renoveerimisplaane. Samuti eeldatakse ostjailt, et renoveerimistööd lõpetatakse esimese kolme aastaga. 

Samuti tasub märkida, et mitte iga kodu ei müüda euroga, mõned kodud on ka enampakkumisele pandud ning nende nimel on tuliseks rebimiseks läinud, tõstes müügihinnad 5000, mõningatel juhtudel lausa 20 000 euroni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles