KOHUSTUSLIK Need nipid kaitsevad teie autot rahe eest (1)

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Eestisse on jõudnud torm, mis võib endaga kaasa tuua ohtlikult suuri rahekamakaid. Peaaegu et õuna suurused rahetükid võivad aga suurt ohtu kujutada teie autole. Leidub aga nippe, kuidas oma masinat kaitsta. 

Tekid

Mida paksem on tekk, seda parem on kaitse. Tekke leidub meie kõigi kodudes, mistõttu peaks ennetus olema lihtne. Mida rohkem tekke te auto peale laotate, seda väiksem on tõenäosus, et rahe teie sõiduvahendile liiga teeb. Võimalusel koguge kokku vanad, kuid võimalikult paksud tekid ja asetage need esmalt akendele, sest suur rahekuul purustab autoakna uskumatult lihtsalt. 

Põrandamatid

Lihtne on tekkima olukord, kus teil puudub parasjagu ligipääs tekkidele. Võimalusel aitavad hädast välja põrandamatid. Parimat kaitset pakuvad kummist matid, sest kumm on teadupärast tugev. Kui teie autos on ainult riidest matid, ei tasu pead norgu lasta, vaid neid samamoodi kasutada. Riie kaitseb autoklaasi samuti täitsa hästi. 

Loe ka: FOTOD JA VIDEO 〉 Taevast pilluti alla nagu pinksipalle: Sõrvet tabas hiidrahe

Papp

Pappkaste peaks leiduma peaaegu igas kodus. Parima kaitse saavutate aga siis, kui laotate autole nii tekid kui papitükid. Lisaks püsib papp tänu tekkidele paigal ja ei lenda tormituulega minema. Võimalusel saate kinnitada papi ka mõne teise raske esemega, kuid sellisel juhul tuleks veenduda, et raske on ka piisavalt raske. Tuulele alluv raskus võib teisiti paksu pahandust tekitada. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles